Stabilizacija vremena još nije na vidiku

Jutros je na šibenskom području malo do umjereno oblačno s umjerenim sjeverozapadnim vjetrom. U Šibeniku, Vodicama i Drnišu je 18°C, U Rogoznici 19, a u Pirovcu 20°C, Najsvježije jutro je u Kninu gdje je izmjereno 17°C. Temperatura mora pala je na 21°C. Jučer je na šibenskom i vodičkom području palo oko 20 litara kiše po četvornom metru. Glavnina oborina, oko 40 litara kiše, palo je na području Zadra i Biograda.

Danas će biti djelomično sunčano, povremeno uz promjenjivu naoblaku i u većini krajeva suho. Tek ponegdje, uglavnom popodne, može biti slabih i prolaznih pljuskova. Puhat će umjerena do jaka bura s olujnim udarima, a podno Velebita osobito navečer i s orkanskim udarima. Najviše dnevne temperature od 20 ponegdje u zaleđu do 27°C na jugu Dalmacije.

Sutra će na sjevernom i dijelu srednjega Jadrana biti pretežno sunčano i suho. Južnije od Splita promjenjivo, a osobito na otvorenom moru i vanjskim otocima, u drugom dijelu dana bit će povremene kiše ili pljuskova. Još ujutro umjerena do jaka bura s olujnim udarima, slabit će tijekom dana, a na jugu Dalmacije okrenut će na levanat. Minimalne temperature zraka u zaleđu od 14 do 17°C, uz obalu i na otocima od 18 do 23°C. Najviše dnevne temperature od 24 ponegdje u zaleđu na jugu Dalmacije do 30°C.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.