Stanovnici Ražina: Djeca nam pretrčavaju državnu cestu!

Stanovnici Ražina, predgrađa Šibenika, imaju mnogobrojne probleme. Tvrde kako se desetljećima u naselju nije napravilo ništa novo. Uz nekoliko krupnih, imaju cijelu listu sitnih stvari za koje se nadaju da će nova gradska vlast imati sluha. Najveći problem je kanalizacija.

– Bilo bi dobro da se spojimo na kolektor i voljeli bi znati kada će to biti. Obećali su nam novu osnovnu školu, sadašnja je građena 1969. godine i otada nitko nije baš puno u nju ulagao – kazao je Ante Brajica, predsjednik vijeća Gradske četvrti Ražine. Naglašava da im je rečeno da je napravljen idejni projekt o izgradnji nove škole, ali što se nakon toga poduzelo u Ražinama ne znaju.

SADAŠNJI PROSTORI DERUTNI

– Voljeli bi znati u kojoj je sve fazi. Poznato je da su sadašnji prostori škole sve samo ne adekvatni za prva četiri razreda pučkoškolke, a o okolišu da ne govorimo – zaključuje Brajica. Bitnim smatra da se obilježi horizontalna i vertikalna signalizacija na državnoj cesti koja prolazi kroz Ražine prema Vrpolju.

– Imamo dva autobusna stajališta na tom potezu, a nigdje pješački prijelaz. Pitam vas kako ćemo sigurno prelaziti cestu, posebno djeca. Osuđeni smo na svakodnevno pretrčavanje i to ne lokalne, nego državne ceste na kojoj pojedinci ponekad ne voze baš primjereno – kaže Brajica. Traži i da se izgradi nogostup, i to od crkve sv. Josip u Ražinama do stambenih kuća prema Donjem Polju.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.