Starčevićanci skeptični prema realizaciji šibenske Strategije razvoja

 

Županijski odbor HSP-a Ante Starčevića u svom je priopćenju poslanom medijima ustvrdio kako grad Šibenik s ispodprosječnim fiskalnim kapacitetom nije u stanju realizirati projekte predviđene Strategijom razvoja, usvojenom prije otprilike godinu dana.

Iako se dosadašnjim usvajanjem različitih razvojnih programa, a naročito nedavnim usvajanjem Strategije razvoja Grada Šibenika dobro prepoznalo da će jedino dobro pripremljeni i usklađeni razvojni projekti biti osnovni temelj za gospodarski razvoj grada Šibenika, ipak se postavlja pitanje izvora prihoda za financiranje onih projekata kojih je nositelj Grad Šibenik, navode u svom priopćenju medijima iz HSP Ante Starčevića.

Uzimajući u obzir činjenicu da je oslanjanje na vlastite izvore financiranja najvažnija determinanta jedinica lokalne i područne samouprave, starčevićanci navode kako je u osnovi to uvjet iskazivanja jačine njihova fiskalna kapaciteta.

Mjerenjem i utvrđivanjem fiskalnog kapaciteta grada Šibenika, navode u svom priopćenju iz HSP Ante Starčevića, dolazi se do poražavajućih podataka, temeljem kojih proizlazi da Grad Šibenik u usporedbi s prosječnim prihodom po stanovniku svih gradova na području RH bez pomoći središnje vlasti ostvaruje ispodprosječan fiskalni kapacitet.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.