Stigao raspored Filmskih večeri srijedom za studeni

Filmske večeri srijedom u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ u studenom donose tri igrana, te jedan dokumentarni film.

– Za početak nastavljamo niz sjajnog redatelja Krzysztofa Kieslowskog i njegovim prvim filmom iz doba kada je snimao u francuskoj produkciji. Drama ‘Veronikin dvostruki život’ prati lik Veronike u snolikoj priči te nam iznova približava ženski senzibilitet što je hvaljena odlika kasnije stvaralačke faze Kieslowskog – poručuje Nikica Šupe, dugogodišnji urednik filmskog programa.

HVALJENI I NAGRAĐIVANI

Nakon Kieslowske Veronike, na rasporedu je ‘Nokas’, napeti triler snimljen po istinitoj priči koji opisuje najveću pljačku banke u povijesti Norveške koja je rezultirala smrću policajca, pišu iz Gradska knjižnice, a u nastavku ide:

– Razlika u pristupu snimanja i naracije je to što razlikuje ovaj film od američke produkcije te je zadovoljstvo gledati redatelja kako primjenjuje skandinavsku suzdržanost i jednostavnost no svejedno uspijeva zadržati izuzetno napetu filmsku priču – tvrde.

Treći naslov u sklopu Filmskih večeri za srijedu je ‘Narkokultura’ posvećen glazbenom žanru tzv. narcocorrido koji svoje korijene vuče iz Meksika. Radnje filma odvija se u pograničnom grdau Juarezu gdje su glazbenici spomenutog žanra opjevali kriminalce, smrt i nasilje čim je apsurd moderne kulture u veličanju pomaknutih vrijednosti doveden do živopisnog vrhunca.

-Zadnji film u mjesecu studenom je hvaljeni i nagrađivani film, filmski festivali u Londonu i Berlinu te na mnogim drugim festivalima, ruske produkcije ‘Moje sramotno ljeto’ koji nas izvrsnom fotografijom te veličanstvenom naracijom stavlja u okruženje polarne stanice gdje dvojice muškaraca moraju odolijevati osami te zadržati vlastiti razum – poručuju iz Knjižnice.

Projekcije počinju u 20 sati, u multimedijalnoj dvorani Knjižnice. Ulaz je, podsjećamo, besplatan.

Evo i točan raspored Filmskih večeri srijedom za mjesec studeni:

5. studenog – Veronikin dvostruki život, Krzysztof Kieslowski, 1991, 92 min.

12.studenog – Nokas, Erik Skjoldbjaerg, 2010, 87 min.  

19.studenog – Narkokultura, Shaul Schwarz, 2013, 103 min.  

26.studenog – Moje samotno ljeto, Aleksej Popogrebski, 2010, 124 min.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.