ŠTO BI ŠIBENČANI MIJENJALI U GRADU?: ‘Ljude, da prestanu kritizirati i prihvaćaju dobre stvari’

‘Stalna na tom svijetu samo mijena jest’ – citat je Petra Preradovića, a koju bi promjenu voljeli vidjeti u svom gradu, pitali smo Šibenčane u šetnji Poljanom.

anketa 1 170216

– Pada mi previše stvari na pamet. Nekako bih reklamirao noćne  izlaske, zapravo premjestio ih u grad jer su koncentrirani na dva tri mista na kraju grada, a to bi trebalo nekako raširit’ na centar. Fali malo kafića,  da nisu samo klubovi kod nas. Prije  je bilo bolje, bilo je veselije – kaže Frane, a osvrnuo se i na manjak turističkih kapaciteta. – Fali nam hostela, u centru su tri, četiri, a okolo ih je skoro ništa. Šibenik nije baš tako mali grad, trebalo bi ih biti bar dvadesetak ako hoćemo privući više mladih turista. Osim toga, mijenjao bih i radno vrijeme dućana u centru grada, da bude fleksibilnije – zaključio je Frane.

anketa 2 170216

Ivana kaže da bi za početak renovirala  stari hotel Krka, a radila bi i na tome da se otvori više opskrbnih centara u centru. – Da ne moramo ići na kraj grada u veliku nabavku –

anketa 3 170216

– Definitivno u Šibeniku treba više radnih mjesta. Možemo mi uređivati grad koliko hoćemo, ali bez ljudi nećemo imati ničega. Danas sam čula da su četiri tisuće Šibenčana iselile iz Šibenika  u zadnjih nekoliko godina,  tako da nam definitvno treba više radnih mjesta. Ulažemo dosta u izgled u kojem na kraju neće nitko imati uživati – kaže Petra Guberina.

anketa 4 170216

– Malo ste me zatekli – kaže Maša Štrbinić. – Recimo da Šibeniku treba više dječjih igrališta. I Poljana se napokon treba dovesti u red. Najbitnije bi bilo prometno zatvoriti rivu i pretvoriti je u pješačku zonu, kao što je u Splitu –

anketa maja klaric 5 170216

I Maja Klarić Poljanu bi rado pretvorila u šetalište. – Da glavni gradski trg ne bude parkiralište. Trebali bi se više potruditi zadržati festivale, Terraneo i Superuho, koji su u Šibenik dovodili goste, a na kraju ih više nema –

anketa catlak 6 170216

– Teško pitanje – rekao je Vjekoslav Čatlak – Ne znam, nemam zamjerki i mislim da je grad ok. Ne vidim razloga da se nešto mijenja. Ono što mnogi očekuju da se mijenja nije stvar lokalne samouprave. Pitanje radnih mjesta, TLM-a ili bilo koje druge firme ne može mijenjati gradska vlast i lokalna samouprava –

anketa 7 170216

– Svašta i ništa – smije se Dragica, a onda dodaje – Ljude. Htjela bih promijeniti ljude da prestanu kritizirati i prihvaćaju dobre stvari. Uvijek tražimo nešto loše, a zadnje vidimo ono što je dobro. Osim ljudi, rado bih i oživjela staru gradsku jezgru, da vratimo ljude u centar grada. Evo, ja mrzim trgovačke centre, volim kupovinu u gradu, pa i kad odem negdje na put volim šetati po gradskoj jezgri. To je to. – objasnila je Dragica Gulin.

anketa 8 170216

–  U Šibeniku bih mijenjala parking, to je prva stvar koja mi pada na pamet. Živim u centru grada i uvijek mi je teško naći parking. I Poljana bi trebala biti za šetače. A ne bi bilo loše i da ima više sportskih dvorana za djecu. Kad već pričamo, i dječje igralište na rivi treba biti uređeno, u jako je derutnom stanju i ne znam kad je zadnji put obnovljeno. To nije baš reprezentativno za grad dječjeg festivala – rekla je za kraj Justina Cota.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.