STOP CENZURI: Prosvjed novinara zbog kaznenog progona kolege Marija Marottija

Šibenski Ogranak Hrvatskog novinarskog društva poziva sve kolege novinare i zainteresirane građane na mirni prosvjed koji će se održati 26. ožujka s početkom u 9 sati ispred zgrade Općinskog suda u Šibeniku. Na prosvjed je ‘sedmu silu’ ponukao kazneni progon kolege  novinara Radio Šibenika Marija Marottija koji je protiv njega na spomenutom sudu pokrenuo DORH zbog objavljivanja izvještaja o gradskoj vijećnici i pjesnikinji  J. S. (56) koja se prikupljajući novac za privatne izdavačke poslove neovlašteno koristila logom i pečatom Matice hrvatske.

-Kazneni progon kolege Marottija zbog objave jedne posve obične, neupitno točne i istinite vijesti iz priopćenja PU Šibensko-kninske, čiji je akter k tome jedna javna osoba, ŠK Ogranak HND-a ocjenjuje kao grubi napad pravosuđa – DORH-a na slobodu javne riječi, na pravo novinara da izvještava, kao i na pravo svih građana da prime točnu, potpunu i pravovremenu informaciju o relevantnim društvenim zbivanjima – stoji u priopćenju predsjednika Ogranka HND-a Hrvoslava Pavića.

Kako bi onemogućili pravosuđe u ovom pokušaju uvođenja cenzure, na sastanku šibenskog HND-a dogovoreno je da se kroz medije izvijesti sa suđenja protiv kolege Marottija, ali da se tijekom ročišta organizira mirni prosvjed.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.