Stručno osposobljavanje u Šibeniku: ‘Od 1600 kn se ne može preživjeti, ali novci nisu presudni’

Gradska uprava Grada Šibenika neprestano traži i osposobljava mlade kadrove. Od preuzimanja mandata ove gradske vlasti na stručno osposobljavanje mladih bez zasnivanja radnog odnosa primljeno je 13 kandidata, od kojih je jedan kandidat odustao.

– Kako su prvi polaznici primljeni za mandata ove vlasti započeli s osposobljavanjem 19. prosinca 2013. nitko od njih nije završio pripravnički staž od godinu dana. Od polaznika zatečenih na osposobljavanju primljeno je njih pet – kažu nam iz Gradske uprave.

Jedan od onih koji se istaknuo svojim stručnim kvalitetama i radnom etikom te ostao raditi i nakon isteka jednogodišnjeg stručnog osposobljavanja je i Krešimir Kovač zaposlen kao viši stručni suradnik za razvoj pri Upravnom odjelu za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

krešimir kovač

– Stručno osposobljavanje mi je mnogo značilo u profesionalnom smislu, prvenstveno zbog specifičnosti rada na projektima Europske unije. Takvo što se ne može naučiti iz knjiga nego prvenstveno u praksi, tako da sam zahvalan što mi se pružila prilika i stvarno imamo sreću što grad sudjeluje u takvim projektima. Bila je to jedinstvena prilika za učenje i definitivno mi je puno značilo – kaže Kovač.

Na pitanje je li se nadao stalnom zaposlenju kada je kretao sa stručnim osposobljavanjem kaže da se čovjek uvijek nada.

– Upisao sam i dodatnu edukaciju za pisanje EU projekata i na ‘volontiranje’ sam gledao kao na priliku za budućnost, budući da sada vlada sve veća potražnja za ljudima koji to znaju raditi – objašnjava. Dodaje kako se s iznosom od 1600 kuna definitivno ne može preživjeti, ali on nikada na to nije gledao kao na klasični posao od kojeg bi morao živjeti, jer u slučaju osposobljavanja nisu presudni novci, već činjenica da se radi o načinu ulaganja u sebe, prilici za učenje i stjecanje iskustva što mu se u konačnici i isplatilo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.