Subotnja promocija glasila Reful

Glasilo Reful u izdanju Kluba studenata Društva Šibenčana iz Zagreba svoje prvo službeno predstavljanje trebao bi dobiti već ove subote, 26. siječnja, u prostorijama Kluba Šibenčana. Riječ je o besplatnom magazinu koji će, kako glavni i odgovorni navode – izlaziti na mahove.

Izlazi na mahove

Na šezdeset stranica šibenski studenti u metropoli donose priče o malonogometašima, studentima koji su prošli kroz Klub i ostavili neizbrisiv trag ili onima koji su još uvijek tu i rade posao koji vole. Čitatelji Refula doznat će više o Dani Seksu, Sapunoteci, a znakovito, prvi broj Refula donosi intervju s legendarnim šibenskim glazbenikom sa stalnom adresom u Zagrebu i čestim gostom Kluba – Arsenom Dedićem.

Inače, Reful je namijenjen studentima koji studiraju novinarstvo, kroatistiku te onima koji se bave pisanjem iz hobija.

-Ideja je da se studentima ponudi jedna vrsta prakse, a njihov rad nadgledaju njihove starije kolege koji iza sebe imaju iskustva. Na ovaj način, studenti bi stekli iskustvo koje bi im u budućnosti bilo od velike koristi te bi imali ‘fizički’ dokaz o svom pisanju  za što smatramo da će im znatno pomoći u traženju posla u struci – objašnjava Zoran Erak, voditelj programa Kluba.

Prvo i osnovno…

Erak navodi kako ‘glasilo’ ima dva cilja.

-Prvi i primarni je približiti život šibenskih studenata i njihovih kolega u zagrebu, a onaj sekundarni je pružiti mogućnost izražavanja, rada i stjecanja novih saznanja kroz inicijative Kluba – priča Erak, te dodaje kako je Reful namijenjen svima.

Trebao bi izaći u nakladi od tisuću komada i moći će se pronaći kako u Zagrebu, tako i u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.