SUPERTOON: 4. izdanje festivala animacije na šest lokacija u centru Šibenika kreće u nedjelju

Sljedeće 4. izdanje Supertoona na šest lokacija u samom centru stare gradske jezgre, ljetne mediteranske atmosfere koja je postala prepoznatljiv adut festivala, kreće u nedjelju 27. srpnja i traje do prvog dana kolovoza.

Prikazati će se program od preko 300 filmova,165 u međunarodnim službenim konkurencijama festivala i još toliko u sklopu popratnih programa iz čak 37 zemalja svijeta sa svih kontinenata.

Za razliku do prošle godine festival je i unatoć svemu narastao. Ovogodišnje izdanje Supertoona donosi nam čak dvije nove natjecateljske kategorije: međunarodna konkurencija animiranih reklama i međunarodna konkurencija animiranih uvodnih špica u filmove. Sjajna animirana djela u iznimno reduciranoj vremenskoj formi česta su pojava u ovim kategorijama koje u posljednjih destak godina doživljava sve veću ekspanziju i procvat.

-Veći broj kategorija rezultirao je i povećanjem članova  međunarodnog žirija koji se sada sastoji od pet članova bilo da su nagrađivani autori animiranih filmova bilo da su direktori festivala animacije- poručuju organizatori.

Svoju, već postojeću prepoznatljivost među festivalima animacije, Supertoon najviše duguje najzabavnijem od svojih programa, programu animiranih glazbenih videa. Ponajprije zbog kvalitetom sjajnog izbora svjetske glazbeno-animirane produkcije. Broj od 60 spotova koji će biti prikazani u natjecateljskoj konkurenciji istovremeno ga čini i najvećim svjetskim festivalom u ovoj kategoriji. 956 filmova pristiglih na međunarodni natječaj garancija su da sa 37 izabranih za natjecateljsku kategoriju kratkih autorskih filmova te isto toliko za kategoriju filmova za djecu prikazujemo zaista najbolje od recentne svjetske produkcije.

Službeni natjecateljski međunarodni program kratkih animiranih filmova upotpunjen je izložbom, radionicom animacije, festivalskim noćnim zabavama na plaži kao i brojnim projekcijama animiranih filmova u sklopu popratnog programa koji počinju već od 10 sati ujutro i gotovo neprekidno traju do ponoći svakoga dana, garantiraju održavanje visokog nivoa kvalitete festivala kao što je i potvrdila šibenska publika svojom brojnošću i svakodnevnim vraćanjem na festivalske projekcije prošle godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.