Supertoonu 40 tisuća kuna od Hrvatskog audiovizualnog centra

Objavljeni su rezultati Javnog poziva za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti za 2013. godinu. Hrvatsko audiovizualno vijeće donijelo je odluku na svojoj 34. sjednici, a na listi prioriteta našao se i Supertoon – međunarodni festival animacije koji će se u svojoj trećoj godini postojanja po prvi put održati u Šibeniku.

JEDAN OD 56

Prijava Supertoona jedna je od 207 prihvaćenih projekata od ukupno 350 koliko ih je zaprimljeno. Prema odluci čelnika HAVC-a, Supertoonu je odobren iznos od 40 tisuća kuna od ukupno 12.280.626,00 kuna koliko će biti dodijeljeno u svim kategorijama.

Inače, financijska sredstva festivalu animacije dodijeljena su u sklopu kategorije ‘filmskih festivala i drugih audiovizualnih manifestacija’, te je jedan od 56 projekata spomenute skupine koji će se sufinacirati s istog izvora. Tako se ‘šibenski’ festival našao u društvu ANIMAFEST-a Zagreb, ZagrebDoxa, Motovun Film festivala ili Zagreb Film Festivala.

Podsjetimo, treći Supertoon – međunarodni festival animacije održat će se od 28. lipnja do 2.kolovoza na više lokacija u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.