Sutra se nastavlja suđenje za ubojstvo Antonije Bilić

Na Županijskom sudu u Šibeniku s početkom u 9,30 sati sutra se nastavlja ponovljeno suđenje Draganu Paravinji, optuženom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić iz Krički pored Drniša.

Vinko Ljubičić odvjetnik obitelji Bilić napominje kako očekuje da postupak krene, te da sutra budu ispunjene procesne pretpostavke za održavanja ročišta.

Postupak se ponavlja po nalogu Vrhovnog suda koji je, u žalbenom postupku, ukinuo presudu Županijskog suda u Šibeniku koji je Paravinju osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.

Vrhovni sud je smatrao da u prvostupanjskom postupku sud nije dokazao da se ubojstvo dogodilo kako bi se prikrio pokušaj silovanja, pa je pitanje hoće li se prihvatiti kvalifikacija ‘teškog ubojstva’ koje podrazumijeva najstrožu kaznu ili će se djelo prekvalificirati kao ‘obično ubojstvo’ za koje je predviđena 15 do 20 godina niža zatvorska kazna.

Antonija Bilić je nestala 7. lipnja 2011. godine, nakon što se na mostu preko Čikole ukrcala u kamion Dragana Paravinje.

Nekoliko dana policija je tragala za Paravinjom, a na koncu je uhićen u Republici Srpskoj.

Posmrtni ostatci maloljetnice iz Drniša pronađeni su kod Josipdola u studenom 2012. godine.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.