Tajnik šibenskog nogometnog kluba ‘zamračio’ od članarina 152 tisuće kuna

Šibenska policija podigla je kaznenu prijavu protiv 60-godišnjaka iz Šibenika osumnjičenog za zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, a sve na štetu sportskog kluba iz Šibenika. Navodno je riječ o jednom nogometnom niželigašu, pretpostavlja se NK Mihovil, budući da, kako neslužbeno doznajemo, nije riječ o poslovanju HNK Šibenik.

Kako navodi policija, 60-godišnjak je u  u svojstvu tajnika i predsjednika oštećenog kluba od 2005. do 2012. godine uveo naplatu članarine kluba u gotovini preko trenera, mimo poslovnih knjiga. Tako je na ime članarine kluba prikupljeno najmanje 817 920 kuna, a taj su novac, dozvolom osumnjičenog, treneri kluba zadržavali za sebe na ime troškova putovanja. Potom je osumnjičeni, u ime tih trenera, unoseći neistinite podatke za sebe s žiro računa kluba podizao novac i zadržavao ga, čime je sebi pribavio korist od najmanje 152 174 kune.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.