Talijanski jazz majstor zatvorio šesti OFF festival

Sinoć je, na šibenskom Trgu 4 bunara, nastupom talijanskog jazz izvođača Gege Telesfora i njegovog benda, završen šesti OFF festival. Kombinacijom be-bopa, cool jazza, popa, R&B-ja i beatboxa, Gege Telesforo dokazao je koliko jazz improvizacija može biti zabavna.

Zabavno je i počelo prije tri dana. Festival je otvorio Jazz orkestar Big Benda HRT-a, koji je, udružen s pjevačem Markom Toljom, šarao repertoarom od hrvatskim tradicijskih skladbi, autorskih kompozicija do obrada svjetski poznatih rock i pop standarda.

Druge večeri OFF-a nastupio je mladi jazz-fusion klavijaturist Kristian Terzić koji je na pozornici imao i podršku šibenskog violiniste Marka Ramljaka.

Unatoč recesiji i prepolovljenom programu (tri večeri – tri izvođača), OFF festival je, u prekrasnom prostoru Trga 4 bunara, u Šibenik još jednom donio dašak urbanosti, kvalitetne glazbe i zvukova koje ovdašnji glazbeni sladokusci nemaju često prilike okusiti uživo. Reakcija publike je na sve tri večeri bila i više nego odobravajuća, a što se praznih mjesta na tribini tiče, to je problem na koji, osim recesije, utječe i pomankanje navike odlazaka na koncerte.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.