TATA ŠARIĆ: Dario će za dvije godine biti jedan od nositelja igre Philadelphije

Iako su ga mnogi odmah gurali u NBA, iako je i on sam govorio kako želi što prije u najjaču košarkašku ligu na svijetu, Dario Šarić na kraju je ipak odlučio odraditi još dvije sezone u Europi, u turskom Efesu. A to je ono za što se uvijek zalagao njegov otac Predrag, da u NBA mora doći kao gotov, već kompletno izgrađen igrač.

saric2

– Stalno sam ponavljao kako nema razloga za žurbu, da mora ići korak po korak i drago mi je što je na koncu odlučio ostati još dvije sezone u Europi. To je jedan normalan razvojni put, Dario je krenuo iz A2 lige, pa igrao A1 ligu, a prošle sezone i ABA ligu, a sada mu slijedi igranje u Euroligi i jakom turskom prvenstvu koje je sigurno jače od ABA lige. Dvije godine igranja u tako kvalitetnim natjecanjima sigurno će jako puno značiti za njegov daljnji razvoj i u Philadelphiju će doći sa 22-23 godine, kao gotovo kompletan igrač. To je svakako bolja opcija nego da bude ‘nosač torbi’ suigračima – slikovit je Predrag Šarić, dodajući kako je osim Efesa, Dario imao i ponude Real Madrida, Barcelone i CSKA, i to bogatije, ali je na kraju procijenjeno kako je klub iz Istanbula najbolje rješenje za njega, kako će u Efesu imati najviše prostora za igru. A to je Dariju uvijek bilo najvažnije, a ne lova.

dario saric philadelphia 2

‘Šiši’ je uvjeren kako će Dario jednog dana kad dođe, ostaviti velik trag u ‘Sixersima’.

– Ljudi koji su dobro upoznati s događanjima u NBA uvjeravaju me kako Philadelphija slaže mladu momčad, koja bi za dvije, tri sezone mogla igrati značajnu ulogu u NBA-u. Bude li se nastavio razvijati kao do sada, u što ne sumnjam, Dario će biti jedan od nositelja njihove igre i tada će mnogima postati jasno zašto su ga ‘Sixersi’ doveli, zašto se isplatilo čekati ga dvije godine – zaključio je Šarić senior.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.