Tri tisuće Šibenčana podržalo inicijativu Referendumski ustanak

Oko tri tisuće Šibenčana pridružilo se akciji Refrendumski ustanak te je zatražilo raspisivanje referenduma u pitanjima poništenja pretvorbe privatizacije u Hrvatskoj, zabrane rasprodaje imovine i prirodnih resursa RH, zabrane prometovanja i prodaje GMO-a u RH te poništenja referenduma za ulazak u Europsku uniju i raspisivanje novog.

Akciji koja traje na razini cijele zemlje, pridružili su se i mladi šibenski aktivisti koji od Valentinova na šibenskoj pijaci te ispred kazališta prikupljaju potpise građana.

-Pozivamo sve državljane RH koji se osjećaju izigrano i prevareno da se pridruže akciji i izjasne se o raspisivanju referenduma. Nemojte misliti da se ništa ne može mijenjati u zemlji, može! Tiha koalicija SDP-a i HDZ-a onemogućava razvoj istinske demokracije, dosta je toga bilo  – poručila je Ivanka Polić članica Inicijativnog odbora Referendumskog ustanka. Aktivisti su do danas prikupili oko 100 tisuća potpisa hrvatskih birača, a preostalo im je prikupiti još 250 tisuća do 27. veljače, kada akcija završava. Vjeruju kako se taj rok može doseći, pogotovo ukoliko im se na raspolaganje stavi još volontera.

-Imamo kroničan problem s volonterima jer ne stignemo popisati sve ljude koji nam dođu na štand. Pozvao bih sve nezadovoljnike, nezaposlene, umirovljenike da nam se pridruže i pomognu – poručio je Filip Perković.  Željom Murterina za referendumom zadovoljna je mlada Nevena Milin.

-Odaziv je odličan, ljudi su zainteresirani. Vjerujte mi da možemo nešto promijeniti, i ja sam dijete pokradenih roditelja u pretvorbi pa znam kako vam je – kazala je.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.