Tribina u knjižnici: Zašto mladima treba prostor, ni gradonačelnika, ni župana

Iako su organizatori tribine ‘Zašto mladima treba prostor’, koja se upravo održava u sklopu Kulturaljke u Gradskoj knjižnici, uručili pozive i gradonačelniku Željku Buriću, i županu Goranu Pauku, nizu drugih djelatnika gradskih vlasti, od njih se odazvala samo Mirjana Žurić, pročelnica Ureda za društvene djelatnosti Grada Šibenika. I to bi se moglo protumačiti koliko zapravo malo gradske vlasti brinu o potrebama mladih, pogotovo onih iz alternativnih umjetničkih udruga.

Da i prije 10 godina nije bilo bolje, a i da je manje više sve ostalo isto, najbolje je dočarao film koji je pušten kao uvod u tribinu, a kojeg je desetljeće ranije snimila šibenska Udruga mladih. Pitanja ista, problematika ista, zapravo se nije ništa promijenilo.

zuric

Grad ipak nudi, kako sama Mirjana Žurić kaže, prijelazno rješenje.

– Grad će ponuditi zgradu iznad plaže Banj, kao privremeno rješenje dok se ne sredi kino Odeon. Mislim da će tamo biti sasvim dovoljno mjesta za sve zainteresirane udruge- kaže Mirjana Žurić.

Međutim, organizatori iz Udruge P.A.R.K. oko su bacili na zgradu komande u bivšoj vojarni Bribisrkih knezova. Ali, ona je još u rukama Državne agencije za upravljanje imovinom, tu im Grad, osim lobiranja, ne može puno pomoći.

peticija33

Uglavnom, još stignete na tribinu, dobro bi bilo da i potpišete peticiju ispred knjižnice, kojom se traći adekvatan prostor za udruge mladih. Do pisanja ovog teksta prikupljeno je 97 potpisa, a potpisati možete i sutra ispred kazališta između 10 i 12 sati, te u subotu ispred hangara u kojem će se održati zabavniji dio Kulturaljke, koncert Brkova i Pipsa.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.