Trke tovara uz koncert Miroslava Škore

Na tovarećem trkalištu na glavnom Trgu Rudina u Tisnom u subotu 10. kolovoza  održava se sportsko-zabavni megaspektakl 8. Međunarodna trka tovarov-utrka magaraca. S početkom u 20:30 sati iz štala u Vili prema Rudini kreće defile 14 reprezentacija  koje su se kvalificirale za prvenstvo – Austrija, Australija, Brazil, Bosna i Hercegovina, Belgija,  Engleska, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Nizozemska, SAD, Slovačka, Slovenija i Hrvatska.

Uz trkaća grla, jahačice i jahače, hostese i barjaktare odjevene u nacionalne dresove s nacionalnim zastavama reprezentacija, Tisnom će prodefilirati i limena glazba KUD-a ‘Hartić’ i mažoretkinje. Prva kvalifikacijska utrka je u 21 sat, druga u 21:30, a u 22 sata počinje veliko finale.

KONCERT MIROSLAVA ŠKORE

Nakon proglašenja pobjednika slijedi vatromet i veliki koncert koji će upriličiti Miroslav Škoro sa svojim sastavom. Možda je bitno naglasiti da su manifestacija i koncert besplatni i da ih gledateljima poklanjaju Udruga ‘Tišnjanski tovar’, Općina i Turistička zajednica.

AUSTRIJA BRANI TITULU

Na 8. Međunardnoj trci tovarov titulu šampiona brani Austrija, čiji je jahač Nico Pointer na magarcu Peteru prošle godine tri finalna kruga pred 15.000 gledatelja projahao za  2.38 minuta. Od kada su utrke magaraca u Tisnom nakon 43 godina održavanja 2006. Godine internacionalizirane, lovorov vijenac su ponijele reprezentacije Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Belgije i Italije, pa opet Hrvatske, Brazil i Austrije. Ove godine se ponovno kao favorit pojavljuje Engleska, a nastup reprezentacije  organizira The Garden Festival.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.