TRVLJENJE U HSP-u: Zorica optužio Grguričina za ucjenu!

Predsjednik šibensko-kninskog HSP-a Ivica Zorica potvrdio je kako Goran Grguričin više nije kandidat stranke za šibenskog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. Osim toga, aktualnom predsjedniku Gradskog vijeća, prijeti izbacivanje iz HSP-a nakon što čitavu situaciju razmotri stranački Sud časti.

TRAŽIO DA PREUZMU NJEGOVU FINANCIJSKU OBVEZU

Naime, Grguričin je odbio potpisati izjavu odgovornosti koju je stranka namijenila svim kandidatima te po kojoj bi on u slučaju istupanja iz stranke trebao  vratiti mandat HSP-u i snositi određene materijalne troškove.

-HSP se morao uskladiti sa zakonom, izjavu odgovornosti trebali su potpisati svi kandidati pa čak i predsjednik stranke Danijel Srb.  GG to nije želio potpisati, no to je samo izgovor, prava istina je sljedeća – kazao je Zorica te nastavio:

-Grguričin je počeo ucjenjivati stranku nakon što je imenovan kandidatom za šibenskog gradonačelnika. Tražio je da mi preuzmemo određeni iznos, nekakvu njegovu financijsku obvezu ili pojedinačno ili kao stranka. Mi nismo poduzeće čiji bi on bio menadžer,  jednostavno nismo htjeli pristati da on bude komercijalni kandidat HSP-a – naveo je Zorica.

Čelnik županijskih pravaša novinarima je priložio GG-ovu prepisku s Danijelom Srbom u kojoj, kako je to prenio Zorica, Grguričin navodi kako mu nakon plaćanja svih obveza ostaje samo 37 kuna za život.

– U tom e-mailu nije nabrojio dužnosti koju je obavljao kao član HSP-a, kao predsjednik Gradskog vijeća, NO TEF-a i NO Gradske čistoće od čega je svaki mjesec dobivao pet i pol tisuća kuna – podsjetio je Zorica prozvavši Grguričina Judom, a njegovu nezavisnu listu s kojom ipak ide na izbore za gradonačelnika Šibenika ‘listom crnih torbi’.

Zorica je na koncu kazao kako je u čitavu situaciju ‘duboko, duboko upetljan HDZ’.

DUBOKO, DUBOKO UPETLJAN HDZ

Na sve optužbe koje mu se stavljaju na teret osvrnuo se i Grguričin dok je prikupljao potpise građana za samostalnu kandidaturu na mjesto gradonačelnika.

-Izjavu da ću u slučaju prestanka mandata snositi materijalne troškove stranci samo sam prepravio da ću u slučaju samovoljnog napuštanja stranke snositi troškove. U onom slučaju postojala je mogućnost da me sutra izbace iz stranke i da ja moram platiti troškove – pojasnio je Grguričin spornu izjavu odgovornosti koju mu je predsjednik HSP-a Danijel Srb odbio potpisati.

-Što se tiče drugih insinuacija ne želim ih komentirati jer mislim da je to zločesto i nekorektno. Zna se kakva su moja primanja, svoju sam imovinu transparentno stavio, ali da sam ja pitao stranku…Naša je stranka ostavila podružnicu bez novaca jer plaća kredite iz 1991. i 1992. godine – poručio je još uvijek aktualni HSP-ovac.

Za komentar Zoričinih navoda kako je u cijelu priču upetljan HDZ, zatražili smo od predsjednika šibenskog HDZ-a Gorana Pauka koji je kazao kako će na ovu temu sazvati posebnu konferenciju za medije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.