TURISTIČKA ZVIJEZDA: Brodarica – Od beach partyja do dobrih bokuna

Iako je i Brodarica dobro zagazila turističkim putem, pa je danas gotovo nemoguće vidjeti kuću u tom mjestu bez apartmana koji se izdaju u najam, već na prvi pogled je vidljivo da, uz dobar kostur, nedostaju finese. Brodarica, recimo, ima odlične plaže, mnogo manjih i dvije veće – onu u centru mjesta i na Rezalištu, no dok su plaže svake godine pripremljene za sezonu, o prilazu bi se dalo pričati. Općenito, komunalna neopremljenost jedna je od najvećih boljki koju Brodarica godinama ne uspijeva riješiti. Iako dio Šibenika, ovo mjesto kao da ne obilaze gradske službe, prije svega Zelenilo koje ne vodi brigu o brodaričkoj hortikulturi.

brodarica3

U mjestu nedostaje i koševa za smeće duž čitave obale. Lijepu sliku nikako ne odašilju niti mulići koji su izgrađeni duž brodaričke obale, a koje je načelo more i mjestimično su se urušili.

JELO I PILO

Ipak, sve te komunalne nedostatke Brodarica nadopunjuje gastronomijom i ponudom beach barova. Brojni restorani – skupi i jeftini, prvi red uz more i na prometnici – opravdavaju očekivanja turista i može se kazati kako ‘drže’ brodarički turizam. Na sreću, mnoge od njih prepoznala je lokalna ‘publika’ pa su oni dio gastronomske ponude tijekom čitave godine.

brodarica4

Također, beach barovi, poglavito na plaži Rezalište, koji stalno nude nekakva zbivanja, poglavito koncerte, podigli su ljestvicu, te se može kazati kako je Brodarica ove godine turistički uzletjela. Svakako je plus i lunapark koji je tijekom sezone smješten na plaži Rezalište.

Caffe bar Fjaka

fjaka

fjaka 2

Smješten na brodaričkoj plaži Rezalište s pogledom na otok Zlarin – caffe bar Fjaka idealno je mjesto na plaži i za mlade i za stare. Fjaka bar broji već desetljeće uspješnog rada. Opušteni i pristupačni konobari, vrhunski koktel majstor omogućit će vam da danju i noću uživate u kavicama, frapeima, domaćim rakijama, izvrsnom ponudom raznih vina.

Za najmlađe posjetitelje u dvorištu je dječje igralište.

Za ljubitelje dobrih noćnih provoda Fjaka priprema koncertne poslastice. Nastupaju rado viđena poznata lica s hrvatske estrade, a štimung i atmosfera pamte se čitavo ljeto.

Beach bar Rezalište

caffe bar rezaliste1

caffe bar rezaliste2

Na najljepšem dijelu brodaričke plaže Rezalište smjestio se beach bar istog imena. Vlasnici objekta sami su formirali plažu,a već nakon sezone kreću u novu rekonstrukciju i plaže i objekta za koji tvrde da će plijeniti pažnju brojnih posjetitelja svojim novim ruhom.

Prilikom vaše sljedeće banjade na Rezalištu ovdje možete tik uz more uživati u sunčanim kavicama, raznim alkoholnim i bezalkoholnim pićima te koktelima. Kad ogladnite počastite se palačinkama, toplim sendvičima, brzim jelima s roštilja te raznim salatama.

Restoran Zlatna ribica

Sibenik, 24.04.2012 - Restoran Zlatna ribica

zlatna ribica apartman
Restoran Zlatna ribica svojevrsna je institucija i temelj brodaričke, ali i svešibenske gastronomije. Riječ je o restoranu s dugogodišnjom gastronomskom tradicijom, koji je, na neki način, postao sinonimom za dobru hranu. Tradicionalna receptura po kojoj su spravljana jela mamac je za turiste, ali i za lokalne bonkuloviće. Osobito se to odnosi na morske specijalitete po kojima je Zlatna ribica nadaleko poznata. Uz dobar zalogaj ide i dobra kapljica, a u poznatom restoranu imaju bogatu vinsku kartu, s naglaskom na najbolje domaće vinare. Spomenimo kako je ambijent Zlatne ribice jedan od njezinih najvećih aduta. Smještaj tik uz more, s neodoljivim pogledom s terase na najniži hrvatski otok Krapanj odlično se slaže s mediteranskim delicijama koje služe u Zlatne ribice.

UREĐENOST MJESTA: ****(4)

ČISTOĆA MJESTA: *****(5)

UGOSTITELJSKI SADRŽAJI: *******(7)

TURISTIČKI ISKORAK:*****(5)

UKUPNO: 21

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.