TURISTIČKA ZVIJEZDA: Tisno se priprema za pravu turističku eksploziju

Kada se priča o dobrom ljetnom provodu Tisno je među prvima na ljestvici. Svakako je tako zbog The Garden festivala koji je preselio iz Petrčana pored Zadra na lokaciju Rastovac u Tisnom. I ove godine festival je u Tisno ‘namamio’ brojne posjetitelje iz svih zemalja Europe, čak i svijeta. Dakako da se Tisno krenulo rapidno razvijati na krilima novog turističkog uspjeha što Garden zasigurno jest. Treba kazati kako je mjesto krenulo s velikim turističkim projektom izgradnje hotelskih kapaciteta na lokaciji Jazine, gdje bi se trebalo otvoriti preko tisuću kreveta, što će Tisno lansirati daleko iznad drugih turističkih destinacija. U planu je i izgradnja marine, što će dodatno doprinijeti razvoju. Mada je i trenutno ponuda zadovoljavajuća. Nekoliko je dobrih restorana i kafića koji su u pravilu puni i u kojima se uvijek nešto događa.

MOST KAO ATRAKCIJA

Mjesto ima hotel Borovnik u samom centru koji dodatno podiže tišnjanski turistički šušur. Velika atrakcija je i most koji se diže dva puta dnevno, u 9 i 17 sati i najfotografiraniji je tišnjanski detalj. Veliki plus su i plaže Jazine i sv. Andrija, prva šljunčana, raspolaže s tuševima, terenima za tenis i mini golf, a druga za sve koji ne vole velike gužve. Ljubitelji adrenalina mogu obići podvodnu atrakciju – podmorsko-edukativnu stazu u uvali sv. Andrija, a za sve ljubitelje povijesti preporuka stoji za obilazak arheološkog nalazišta sa crkvicom sv. Martina u naselju Ivinj iz 2. ili 3. stoljeća. Osim festivalskih događanja na The Garden lokaciji, jedna od najvećih atrakcija Tisnog je zasigurno Međunarodna trka tovarov koja se svake godine održava oko 10. kolovoza i okuplja ogroman broj turista i posjetitelja.

 

OCJENE

Uređenost mjesta ******** (8)

Čistoća mjesta ********* (9)

Ugostiteljski sadržaji ******* (7)

Turistički iskorak ********** (10)

 

VORTEX BEACH BAR

Vortex beach bar smješten je u slikovitoj tišnjanskoj uvali Raščina, odmah pored Garden festivala. Zbog toga se upravo na ovom mjestu svakoga dana održavaju festivalski after partyji. Najveća atrakcija bara je kolo sreće koje se zavrti svakih pola sata i dobitnički stol dobije gratis koktele. Iz ponude ističu happy hour svakoga dana od 16 do 19 sati kada litra koktela po izboru stoji 70 kuna. Pored bara je pješčana uvala, a do njega vodi put koji je prokrčio sam vlasnik Mario Živković.

tisno beach bar vortex

tisno beach bar vortex1

tisno beach bar vortex2

 

CAFFE BAR ‘KOLE’

Caffe bar ‘Kole’ nalazi se na odličnoj lokaciji u strogom centru Tisnog. Osim prekrasnom atmosferom i pravim dalmatinskim štihom, caffe bar se može pohvaliti poznatim kava brendom Lavazza te velikim izborom toplih i ledenih kava. Caffe bar ima vlastitu proizvodnju MEK3 sladoleda a u ponudi je i širok izbor sladolednih kupova. Osim toga, u ‘Kole’ su poslovično dobri kokteli, a uz odličnu glazbu i povremena gostovanja poznatih DJ-eva, caffe bar u centru Tisnog uistinu se isplati posjetiti.

 

tisno caffe bar loca kole2

 

tisno caffe bar loca kole4

BEACH BAR LOCA VILA

Beach bar Loca vila smješten je na tišnjanskoj plaži i svakoga dana nudi after partyje za sve koji uživaju na Garden lokaciji. Uz odlične koktele u ponudi i dobru glazbu, prije svega funky, beat i house ritmove, bar ima pravu atmosferu za dobar chill-out. Osim toga, jednom tjedno u Loca vili organiziraju se i svirke uživo, najčešće u akustičnoj izvedbi. Dakako, cijene su povoljne.tisno coctel bar loca vila1-josipa210714

tisno coctel bar loca vila3

 

 

SLASTIČARNICA VALENTINO (PIZZERIA, CAFFE BAR)

Svima koji vole slastice i sladoledne kupove, preporučamo posjet slastičarnici Valentino u centru Tisnog. Osim odličnom lokacijom, u hotelu Borovnik, pored tišnjanskog mosta, slastičarnica se može pohvaliti i vrhunskom uslugom te pristupačnim cijenama. Coctail bar kojim također raspolaže slastičarnica, ima odličan izbor koktela, a nalazi se uz bazen hotela Borovnik. Svake srijede organizira se glazba uživo, što je dodatna motivacija na posjet ovom ugostiteljstvu. Osim sladoleda i slastica, slastičarna nudi i konkretnu hranu, prije svega pizze i specijalitete s grilla.

tisno slasticarnica valentino1

murter slasticarnica valentino

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.