TURISTIČKA ZVIJEZDA: Tribunj – Pravo mjesto za dobar obiteljski odmor

Slikoviti Tribunj jedna je od omiljenih destinacija za obiteljski odmor. Iako u samom srcu Jadrana, ovo je mjesto zadržalo svoj mediteranski šarm, ne dozvoljavajući masovnim turističkim utjecajima da ga suviše mijenja. Ovdje nema velikih gužvi, nema klubova, nema mnogi glasne glazbe, već se pod patronatom Turističke zajednice turizam vodi u nekom mirnijem smjeru. Recimo, 1. kolovoza, kao i svake godine, u Tribunju će se održati tradicionalne magareće trke centrom mjesta, a potom će se, 3. kolovoza organizirati takozvana jurjevgradska bitka, uprizorenje topničkog napada španjolske galije na Tribunj. Sve to su, dakle, zabave za obitelj.

SLIKOVIT CENTAR

tribunj turisticka zvijezda7

tribunj turisticka zvijezda4

Što se tiče hortikulturnog uređenja mjesta, ono je uistinu korektno. Sam centar do kojeg vodi mali kameni most, toliko je slikovit da bi, zapravo, bio zanimljiv u svim okolnostima. Pun je kafića i konoba u kojima se dobro jede i pije. No, osim toga, na otoku nema neke veće ponude. Mjesto ima marinu u središtu, što je veliki plus, a zanimljivo je i na drugom kraju gdje se nalazi duga plaža s dobrim prilazom, opremljena tuševima. Sve u svemu, Tribunj se profilirao u pravo mjesto za obiteljski odmor.

Uređenost mjesta: ******* (7)

Čistoća mjesta: *******(7)

Ugostiteljski sadržaj: *******(7)

Turistički iskorak: *******(7)

Ukupno: 28

KONOBA DIDA TONI 

tribunj konoba dida toni1

tribunj konoba dida toni3


…je novootvorena obiteljska konoba u Tribunju koja će, osim ljeti, biti otvorena i u zimskim danima. Nalazi se preko mosta, u staroj živopisnoj jezgri Tribunja, a ima slikoviti štekat uz rivu. Vlasnik, ujedno i profesionalni kuhar ima 25 godina staža kao voditelj i glavni kuhar u brojnim restoranima, što je dodatna pozivnica za sve gurmane. Vrhunski unutarnji ambijent koji se odlikuje prvoklasnim kaminom, starim kamenom, drvom, ribarskim mrežama i alatima te oruđima iz starih vremena nadopunjuje bogatu ponudu iz koje izdvajamo riblje plate, lignje, hobotnicu, peke po narudžbi, mesne specijalitete, gradele na drva i drveni ugljen.
Ta vrhunska kvaliteta u konobi Dida Toni dostupna je po umjerenim cijenama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.