TURISTIČKA ZVIJEZDA: ŽABORIĆ: Vikendaško naselje za Šibenčane i goste i obiteljski turizam

Za razliku od nekih drugih manjih turističkih središta na šibenskoj rivijeri koja, su krenula razvijati turističku granu bez ikakve popratne infrastrukture, Žaborić se odavno opredijelio kao vikendaško naselje koje je tek usputna destinacija turistima. I kao takvo Šibenčanima, ali i ostalim vlasnicima vikendica zapravo je omiljeno mjesto za kvalitetan odmor. Mjesto ima sve ono što je potrebno – trgovinu, kafiće, nekoliko ugostiteljstava restoranskog tipa, uređene plaže i male intimnije rivice.

zaboric2

Svojom razvedenošću Žaborić sa svim pripadajućim naseljima – Mrzlom valom, Crvenim brigom i Jasenovom, uistinu ima odličan potencijal za obiteljski turizam. Javne plaže su uglavnom sređene i nasute novim šljunkom, prije nekoliko godina u centru je uređen parkić s malim igralištem za djecu. Dakako da bi se moglo pričati o malo boljem hortikulturnom uređenju, ili boljoj komunalnoj uređenosti, ali što se tiče turističke ponude koja nije bogata, ona prati osnovnu viziju vikendaškog naselja. Valja istaknuti pješčanu plažu kao dodatnu atrakciju, a pored koje je smješteno nekoliko atraktivnih barova na samoj obali, te lijepo uređenu plažu u Jasenovu koja je adekvatno ograđena bovama radi sigurnosti kupača.

POTREBA ZA KANALIZACIJOM

Ono što već godinama stvara probleme mještanima i gostima zasigurno je nepostojanje kanalizacijskog sustava, a zbog prodiranja mora u crne jame koje su često ispod morske razine, njihov sadržaj curi u more. Osim toga, jako je teško razvijati ozbiljniji turizam uz takve infrastrukturne nedostatke. No, recimo kako je zadaća Grada Šibenika, pod čije područje Žaborić spada, da osigura i tom naselju adekvatni kanalizacijski sustav.

 

Pizzeria Malibu

U samom centru Žaborića, smještena pokraj plaže u obiteljskoj atmosferi, Pizzeria Malibu nudi izvrstan izbor pizza iz vrhunske krušne peći. U sklopu pizzerie je lounge bar koji nudi vrsne salate, jutarnje i dnevne kavice, razna alkoholna i bezalkoholna pića te maštovite koktele. Ukoliko ste se zaputili na kupanje u Žaborić, nemojte zaobići ovu pizzeriu.

malibu1

malibu2

malibu3

Beach bar Shark

Beach bar Shark, smješten u srcu Žaborića na samoj plaži poziva vas da doživite jedinstven ugođaj hedonizma u svakom smislu riječi. Fantastična opuštajuća atmosfera mirisa mora, dobre glazbe i velikog izbora alkoholnih i bezalkoholnih pića, kavica i koktela, stvorena je za cjelodnevni CHILL OUT. Ne propustite ovaj jedinstveni doživljaj!

shark1

shark2

shark3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.