Tužna godišnjica nestanka Antonije Bilić

Prošla je godina dana od nestanka 17-godišnje Antonie Bilić. Crnokosa djevojka iz šibenskog zaleđa zadnji je put viđena kako stopira na čikolskom mostu 7. lipnja 2011. godine u 10 sati ujutro. Signal njezinog mobitela zabilježen je istog dana u Karlovcu u 15.40 sati.

POTRAGA VIŠE NIJE INTENZIVNA

– Provjeravamo svaku informaciju vezanu za njezin nestanak. Dok se Antonia ne pronađe ne možemo je prestati tražiti – kazao je načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić u intervjuu za Šibenski tjednik povodom godišnjice nestanka Antonije Bilić. Potvrdio je kako potraga više ne može biti intenzivna.

– Najvažniji aspekt svake potrage je promptna reakcija, s tim da intenzivne mjere traju u početku kada postoji pretpostavka da je osoba živa, te da joj se može pomoći. Tako smo i postupili i intenzivno tragali dok god smo mogli. Ipak, još nismo odustali, provjeravamo sve informacije, čak i one koje dobivamo od vidovnjaka koji nam se još javljaju. Ali i sami vršimo pretragu terena i radimo analizu kretanja Dragana Paravinje jer i dalje vjerujemo da je on počinitelj kaznenog djela – ističe Kostanić.

‘MIMOHOD NADE’ ZA NESTALU PRIJATELJICU

Da državna tijela riješe slučaj nestanka drniške ljepotice silno žele njezini vršnjaci i nastavnici iz srednje škole Ivana Meštrovića zbog čega sutra, 8. lipnja s početkom u 10.15 sati na Poljani u Drnišu organiziraju ‘Mimohod nade’.

Čovjek optužen za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić, Dragan Paravinja, uhićen je 26. lipnja prošle godine u Republici Srpskoj, a mjesec dana kasnije pred Županijskim sudom u Šibeniku izjasnio se da nije kriv. Saslušanje prvih svjedoka, majke i oca nestale djevojke, započelo je u ožujku ove godine, a suđenje je istovremeno zatvoreno za javnost. 17. svibnja suđenje je odgođeno budući da su zatražena dodatna vještačenja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.