TVP O MOSTARU: Intenzivno razgovaramo s Vladom i HEP-om

Iz Tvornice valjanih proizvoda nisu željeli reagirati na današnju odluku Nadzornog vijeća Aluminij d.d. Mostar po kojem ta tvrtka od 17. lipnja gasi sve svoje proizvodne pogone što će svakako ugroziti isporuku prijeko potrebne sirovine šibenskom aluminijašu. Reagirali su tek na ‘aktualna događanja i jučerašnju konferenciju za medije Sindikata metalaca’ koji je, podsjetimo, apelirao na Vladu RH da s Federacijom BIH hitno riješi problem budući da bi zastoji u isporuci sirovine mostarskog Aluminija mogli dovesti do zastoja aluminijske proizvodnje u Hrvatskoj.

MOSTAR MORA POŠTIVATI OBVEZE

-U ovom trenutku TVP-a nastavlja redovno poslovanje prema stavkama ugovora potpisanim s Aluminijem Mostar. Činjenica je da postoje problemi u nabavi sirovine od Aluminija Mostar i njihovo daljnje smanjenje isporuke te bi probleme dodatno povećalo. Stoga očekujemo da će uprava Aluminija Mostar poštivati preuzete obveze – navode iz Tvornice valjanih proizvoda. Dodaju kako se intenzivno razgovara s Vladom RH i HEP-om kako bi se našlo sveobuhvatno rješenje, jer bez njihove potpore problem neće biti moguće riješiti.

 NOVI DOBAVLJAČ?!

-Razmatramo i opcije pronalaženja novih dobavljača iako nam oni tehnološki ne odgovaraju kao sirovina Aluminija Mostar, no  poduzet ćemo sve da nastavimo poslovanjem TVP-a prema planu – poručuju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.