Tvrđava sv. Mihovila finalist za nagradu ‘Turistička atrakcija godine’

Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa sustavom turističkih zajednica provodi akciju nagrađivanja izvrsnosti i dostignuća u turizmu koja obuhvaća tri prestižne nagrade: ‘Turistički događaj godine’, ‘Kulturnu atrakciju godine’ i ‘Inovaciju godine’.

U DRUŠTVU FINALISTA

Revitalizirana Tvrđava sv. Mihovila našla se je u izabranom društvu finalista za nagradu ‘Kulturna atrakcija godine’. Za natjecanje u ovoj kategoriji HTZ je zaprimao prijave turističkih atrakcija u domeni kulture koje se mogu posjetiti u objavljeno radno vrijeme i koje godišnje ostvare preko 20 000 posjeta, no koje isključuju događaje.

U kategoriji za nagradu, uz Tvrđavu sv. Mihovila su manifestacija ‘Noć muzeja’ te ‘Dioklecijanova palača’. Izbor će se održati na ‘Danima hrvatskog turizma’ u Opatiji, 17. listopada 2014.

-Izvanredan je osjećaj biti nominiran u kategoriji ‘Kulturna atrakcija godine’. To je priznanje za rad i trud uložen u prepoznatljivi imidž, vrhunske programe, ali i u komunikaciju prema posjetiteljima i cjelokupnoj javnosti od otvorenja revitalizirane Tvrđave.

Svakako da je ovakvo priznanje ujedno i poticaj, velika motivacija za još veći angažman u kreiranju kvalitetnih sadržaja na Tvrđavi sv. Mihovila za sve generacije posjetitelja – izjavila je povodom nominacije Gorana Barišić Bačelić , voditeljica Tvrđave sv. Mihovila.

U MEMORIJI POSJETITELJA

U samo četiri mjeseca od otvorenja tvrđavu je posjetilo više od 100 000 posjetitelja, od toga 90 000 tijekom dnevnog posjeta, a više od 11 000 tijekom večernjih događanja na ljetnoj pozornici.

Ona je nezaobilazni povijesni, kulturni i geografski biljeg grada i sada je postala i mjesto održavanja vrhunskih kulturnih događaja.

Upravo taj spoj kulturne baštine, doživljaja urbanog šibenskog ambijenta i prirodnog okoliša uz vrijeme provedeno na kulturnoj manifestaciji na ljetnoj pozornici tvrđave nešto je što se trajno upisuje u memoriju posjetitelja i upotpunjuje iskustvo grada kao kulturno-turističke destinacije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.