U DM-ovoj akciji očišćeno podmorje mandroča

Ronioci i volonteri okupljeni oko DM-ove volonterske akcije ‘Očistimo hrvatske vode zajedno’ očistili su danas podmorje od lučice Mandroč u Docu do šibenske rive. U čišćenju podmorja roniocima udruge ‘Dinaridi – DISKF’ pridružili su se šibenski vatrogasci, direktor Turističke zajednice Šibenik Dino Karađole, te ronioci ronilačkog centra Mediteraneo diving.

Iz mora je izvučena gomila staklene i plastične ambalaže, automobilske gume, brodski djelovi.

DSC08521

Volontersku akciju DM-a podržali su i brojni građani, aktualna gradska vlast, te šibenski planinari iz PK ‘Sv. Mihovil’.

– U ime DM-a zahvaljujem građanima Šibenika koji su nam se pridružili u volonterskoj akciji čišćenja lučice Mandroč. Kao djelatnici DM-a koji brine o resursima lokalne zajednice željeli smo zajedno s našim sugrađanima vlastitim primjerom ukazati na važnost aktivnog uključivanja u zaštitu okoliša – rekao je Davorin Popović, područni menadžer DM-a.

Akcija ‘Očistimo hrvatske vode zajedno predstavlja završnicu DM-a H2O turneje koja je tijekom ožujka posjetila Šibenik, Karlovac, Osijek i Varaždin kako bi educirala građane o važnosti vode i pozvala ih da se uključe u ekološki odgovorno djelovanje.

DSC08527

DSC08529

DSC08550

DSC08561

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.