U konjičkom klubu ‘Arabian Horses’ stigla prinova

Jedanaest mjeseci,koliko kobila nosi svoje mladunče, nestrpljivo se iščekivao Maleni Excalibur koji je prije samo pet dana došao na svijet i postao peti konj u konjičkom klubu ‘Arabian Horses’ u Sovju pored Tribunja.

konji zdrijebe sovlje3-josipa060813

-Prekjučer dok smo goste pratili s imanja, ja sam čuo neku buku i otišao pogledati. Vidio sam da se ždrijebi, pa sam pozvao u pomoć Damira i zajedno smo pomogli kobili da oždrijebi malog. Okot ne traje dugo, dobro je što smo čuli i pristigli u pomoć, jer bitno je prilikom okota očistiti nos i usta od posteljice. Nakon toga smo joj donijeli Excalibura da ga nadojimo i pustili da sami uživaju u tom divnom trenutku. Najčešće ždrjebad bude do šest mjeseci na majčinom mlijeku, ali nije loše da ostane i dulje od toga. Velike brige oko mladunčad nema, bitan je onaj prvi kontakt s majkom da ono prihvati ‘mlijeko’, a kasnije preostaje samo zadovoljstvo promatranja kako ono raste i razvija se u prekrasnog konja. Excalibur je peti konj sada na našoj farmi, a u prvom mjesecu čekamo da se još jedna kobila. Uz njih, imamo dvije mace, jednog malog psića koji se svi skupa jako dobro slažu, jer su svi tu od ‘malih’ nogu-kazao nam je savjetnik i trener u klubu Szabolcs Sheragan Pintér.

Više u novom broju Šibenskog tjednika kojeg možete pronaći od sutra na kioscima!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.