U KORAK SA SVJETSKIM TRENDOVIMA: Grad Šibenik nabavio 3D printer

Suvremeni 3D printer, kojeg je Grad Šibenik nabavio iz projekta Jewel, koristi se od danas u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika. Printer je proizvod zlarinske tvrtke „Darko strojevi“ j.d.o.o., te će ga uskoro moći koristiti građani Grada Šibenika.

– 3D printer će uskoro biti dostupan šibenskim kreativcima, ali i svim građanima u Urbanom inkubatoru, čije otvaranje planiramo 30. rujna. Želja nam je bila da upravo Grad Šibenik, kupnjom proizvoda najnovije svjetske tehnologije, i na ovom primjeru pokaže da želi stvarati pretpostavke kako bi pokazali i dokazali da se može živjeti u Šibeniku a raditi svjetske stvari – kazao je pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Matija Bumbak. Cijena ovog 3D printera je 7.500,00 kuna.

3dprinter.sibenik

Projekt JEWEL je međunarodni projekt  inovativnog pristupa revitalizacije povijesnih jezgri financiranog sredstvima Europske unije u okviru Transnacionalnog programa za jugoistočnu Europu (SEE). JEWEL (Joint Easily Wafted East Laboratory Model) sufinancira Europska unija u okviru programa Transnacionalnog programa za jugoistočnu Europu. Ukupna vrijednost projekta je 1.962.272,24 €. Vrijednost dijela projekta kojeg provodi Grad Šibenik je 227.739,00 €, od čega EU sufinancira 193.578,15€ (85%). Uz Grad Šibenik, u projektu sudjeluju partneri iz Italije, Grčke, Albanije, Bugarske i Rumunjske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.