U novom šibenskom rodilištu zasada rođene samo curice

Nakon što je 1. listopada ministar zdravlja Rajko Ostojić svečano otvorio novouređeno šibensko rodilište, od početka ovog tjedna rodilište je stavljeno u funkciju te su na svijet stigli naši mali sugrađani. Zasad je, kazao nam je šef rodilišta dr. Nikica Žiković, rođeno pet beba i to sve curice!

Prva beba u moderno opremljenom rodilištu rođena je u ponedjeljak, djevojčica teška 3.850 grama i duga 52 centimetra.

ČEKALI SE ATESTI NOVE OPREME

Dr. Živković danas nam je objasnio zbog čega rodilište nije stavljeno u funkciju odmah nakon otvaranja kao što je to bilo i najavljeno.

– Sva oprema morala je proći brojne ateste, osim toga, osoblje se moralo upoznati s novom aparaturom koja je morala i proći svojevrstan probni rad – kazao je šef rodilišta te dodao kako je sve prošlo u iznimno kratkom roku budući da su neki odjeli nakon svečanog otvorenja iz istih razloga stavljeni u funkciju tek dva mjeseca kasnije.

Danas smo obišli šibenske rodilje koje su sa svojim mališanima odmarale u novouređenim sobama te su vidno zadovoljne kazale kako u novim prostorijama naprosto uživaju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.