U PLAVOM NEBODERU: Šibenik dobiva Centar za savjetovanje u karijeri

U prostorima nekadašnje gradske knjižnice u tzv. plavom neboderu, tik uz prostore Udruge žena ‘Sveti Antun’ , uređuju se uredi u kojima će se smjestiti Centar za informiranje i savjetovanje u karijeri, tzv CISOK. Centar će služiti svim korisnicima, od studenata, učenika, nezaposlenih  do zaposlenih koji imaju dileme vezane za razvoj svoje karijere.

EUROPA FINANCIRA

Riječ je o IPA projektu Europske unije – komponenta IV:  ‘Razvoj ljudskih potencijala’ koji se u potpunosti financira iz pretpristupnih fondova.

– Same aktivnosti Centra u pravilu se odnose na pružanje različitih usluga svim građanima koji su u procesu razvoja svoje karijere. U tom smislu trebaju informacije koje se odnose na mogućnosti obrazovanja, mogućnosti stipendiranja i kreditiranja, o potrebama i kretanjima na tržištu rada; osim informacija trebaju i pomoć u razvijanju nekih vještina i kompetencija neophodnih u svakodnevnom životu i radu, ali i savjetovanje u procesu izbora i donošenja odluke pri razvoju svoje karijere – kazala nam je Sonja Palinić Mravak iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Šibenik.

ZAPOŠLJAVANJE DVA SAVJETNIKA

centar 2

-Prostor je uređen, uskoro se očekuje dostava potrebnog namještaja i i informatička oprema te sva ostala oprema potrebna za funkcioniranje, a u tijeku je izbor i edukacija budućih djelatnika – napominje Palinić Mravak. Otvaranje Centra očekuje se najkasnije do druge polovice srpnja, a planirano je zapošljavanje dva djelatnika na mjestu savjetnika.

Na pitanje iz koje je razloga Centar smješten izvan zgrade šibenskog Zavoda za zapošljavanje, naša sugovornica odgovara:

-Namjera tog Centra i jest da bude izmješten izvan Zavoda tako da zaista bude otvoren svim građanima, a da se ne percipira kao institucija koja je isključivo usmjerena prema nezaposlenim osobama – pojašnjava.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.