U prvih sedam mjeseci u Šibeniku ostvareno tek jedan posto više noćenja nego lani

Šibenski turistički rezultati u prvih sedam mjeseci, u kojima je ostvareno ukupno 559.585 noćenja u odnosu na lanjskih 555.156  noćenja bilježe rast od jedan posto uz napomenu kako prošlogodišnji ukupni broj noćenja sadrži 21.117 noćenja ostvarenih od radnika u Solarisu prilikom obnove hotela Ivan, priopćili su danas iz Grada Šibenika.

Srpanj je za šibensko područje završio s blagim padom od 2% manje gostiju. U toj brojci hoteli i hosteli ostvarili su 10 % više noćenja, dok su kampovi ostvarili 4% manje. Značajni pad bilježi segment privatnog smještaja, 14% manje noćenja.

-Ipak, treba napomenuti kako privatni smještaj u užem području Grada Šibenika  za sedmi mjesec  bilježi povećanje od gotovo 42%. Gledano za prvih sedam mjeseci uže područje Grada Šibenika ima rast od 30% tj. s prošlogodišnjih 13.495  na ovogodišnjih 17.485 noćenja – kazao je Dino Karađole, direktor šibenskog TZ-a.

-U situaciji u kojoj rezultati cjelokupne hrvatske turističke sezone nisu na očekivanoj razini i generalno su u padu, Šibenik je u prvih sedam mjeseci zadržao statistiku prethodne godine. Naravno da s tim podatkom nismo i ne smijemo biti zadovoljni, no povećanje noćenja u užem gradskom području od čak 30% potvrda je da smo na dobrom putu u strategiji razvoja šibenske kulturno-turističke ponude. Upravo te brojke kazuju da današnji turist želi nešto više od samog mora i sunca. Pored brojnih festivala i kulturnih događanja uskoro krećemo s izradom Strategije razvoja inovativnog turizma, a idući tjedan ćemo raspisati natječaj za uređenje još jedne šibenske tvrđave –Barone. Radimo i dalje na projektu eskalatora u Docu, sustava žičara, jer inovativnim sadržajima želimo privući goste u naš grada-  kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

U srpnju 2014. najviše noćenja ostvarili su državljani Češke, Poljske i Njemačke.

U prvih sedam mjeseci  hoteli i hosteli su ostvarili 266.753  noćenja u odnosu na lanjskih 250.520  a što je 6 % više; najveće povećanje u postotku bilježi Hotel Panorama, čak 26 % više dok su hoteli  Solaris u apsolutnim brojkama  tradicionalno najbolji  jer bilježe povećanje od 16.781 noćenja ili 7% više.  Kampovi su ostvarili 2% manje noćenja. Iznimno loše vremenske prilike su eliminirale povećanje broja noćenja u ovome segmentu koji je na njih najosjetljiviji, navode iz Grada u priopćenju.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.