U Šibeniku otvoreno Savjetovalište za palijativnu skrb

Na Vidicama je danas otvoreno Savjetovalište za palijativnu skrb. Savjetovalište je otvoreno  u prostoru Ustanove za zdravstvenu skrb ‘Kristofor’  u gradskoj četvrti Vidici u zgradi na katu iznad ljekarne Plenča.

 Dr. Ivo Blaće, predsjednik šibenskog ogranka Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora kazao je da je primarni cilj savjetovališta educirati i davati savjete onima koji u svojim obiteljima imaju neizlječive pacijente kao i liječnicima opće prakse koji vode takve pacijente u smislu zakonske regulative. U savjetovalištu će usluge pružati psiholozi, anesteziolozi, kirurzi, onkolozi, a moći će se dobiti i duhovna pomoć.

Svečanom otvaranju Savjetovališta prisustvovao je prof.dr.sc. Izet Aganović, dr.med., izvanredni profesor interne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Vlasta Vučevac, dr. med., spec obiteljske medicine koja je govorila o strategiji razvoja palijativne skrbi u Hrvatskoj.

Sukladno zakonskim ovlastima u području zdravstva i u skladu s mogućnostima župan Goran Pauk dao je punu podršku novootvorenom Savjetovalištu u cilju postizanja kvalitete skrbi neizlječivih pacijenata.

 Savjetovalište je otvoreno svakog radnog dana od 7 do 15 sati, a u navedeno vrijeme može se nazvati i na broj telefona 022/342-004.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.