U Šibeniku razbijen lanac prostitucije: Mlade djevojke prodavale tijelo za 2000 eura

Šibenski ‘plavci’, u suradnji s PU zagrebačkom, razbili su lanac prostitucije u kojem je seksualne usluge bogatoj klijenteli pružalo 11 djevojaka. Policiji je, naime, jučer, 7. kolovoza u 9 sati ‘dolijao’ 42-godišnji muškarac iz Zagreba kojeg se sumnjiči da je od početka ožujka do 22. srpnja ove godine počinio 11 kaznenih djela podvođenja.

NITI JEDNA DJEVOJKA NIJE SA ŠIBENSKOG PODRUČJA

Makro je tijekom pet mjeseci podvodio 11 žena u dobi od 17 do 33 godine, među kojima i jednu maloljetnicu! Ni jedna od djevojaka nije sa šibenskog područja, već iz Zadarske, Sisačko-moslovačke, Zagrebačke i Osječko-baranjske županije.

Seksualne usluge pružale su na području Rogoznice i Vodica, a prostitucija po jahtama, obiteljskim kućama, apartmanima i hotelima odvijala se i na području grada Zagreba, Rijeke, Senja, Hvara i Makarske.

USLUGE PRUŽALE PO JAHTAMA, APARTMANIMA…

Prema riječima načelnika PU šibensko-kninske Ivica Kostanića, 42-godišnjak je od prije poznat policiji po istovrsnim radnjama, no novinarima nije znao kazati je li isti osuđen zbog kaznenog djela podvođenja. Večernji list, međutim, navodi kako je riječ o Mariju Vuletiću kojem se zbog identičnog slučaja sudilo prošle godine na Općinskom sudu u Zagrebu.

– Eskort usluge pružane su putem internet stranice i mobilnog uređaja, a riječ je o klijenteli visoke platežne moći, uglavnom strancima – naveo je Kostanić. Cijena usluga kretala se od 300 do 2000 eura, a svodnik je sebi priskrbio najmanje 61 tisuću kuna.

Kazna predviđena za ovu vrstu kaznenog djela iznosi od šest mjeseci do tri godine zatvora, a budući da je u slučaj involvirana maloljetnica makro se može suočiti s minimalnom kaznom od tri godine zatvora.

SVODNIKU MINIMALNO 3 GODINE ZATVORA

Šibenska policija na tragu je i novih prijava vezanih za ovaj slučaj, no Kostanić detalje nije želio otkrivati. Nije, također, želio ulaziti u detalje jesu li se djevojke ranije bavile prostitucijom, budući da su iste svjedokinje u postupku.

Dodajmo, kako se na području Šibensko-kninske županije u posljednjih 10 godina zabilježena dva kaznena djela međunarodnog podvođenja te sedam kaznenih djela podvođenja, dok je u periodu od 2002. do 2012. policija zabilježila sedam prekršajnih djela odavanja prostituciji.

– Riječ je o tamnoj zoni kriminaliteta i jako je teško dokazati kazneno djelo. Naime, u tom lancu od makroa do pružatelja usluga nitko nije zainteresiran za iskazivanje – poručio je načelnik šibenske policije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.