U Skradinu se obilježava 16. Međunarodna noć šišmiša

Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ najavljuje organizaciju još jedne Noći šišmiša koja će se održati danas, 24. kolovoza, s početkom u 20 sati i to u Skradinu. Dvosatni program odvijat će se na Trgu kneza Domagoja, dok je ulaz, naravno, besplatan za sve posjetitelje.

SVRHA ODRŽAVANJA

Razgovori, predavanja, likovne radionice za najmlađe, te interaktivne igre kojima će se prezentirati kako doista šišmiši žive, što jedu i zašto nam se zapravo ne mogu zapetljati u kosu samo su dio programa koji će obogatiti ljetnu noć uz obalu rijeke Krke koja je i sama stanište nekoliko vrsta tih malih sisavaca.

Najmlađe posjetitelje posebno će razveseliti nastup mađioničara Joze Boze, a mališani će moći sudjelovati i u tzv. šišmiš olimpijadi, te u potrazi za šišmišima pravima ‘bat – detektorima’.

Svrha održavanja Noći šišmiša koja se prvi put održala prošlog ljeta, također u Skradinu, je podsjetiti javnost zašto su šišmiši važni za naš ekosustav, kako možemo spriječiti njihovo izumiranje, te koje su to predrasude o tim noćnim bićima koje uzimamo kao istinite tvrdnje.

POKROVITELJSTVO UN-a

Spomenimo i to da se zadnji vikend u osmom mjesecu, ove godine to ‘pada’ na datume 25. i 26. kolovoza pod okriljem Eurobats sporazuma obilježava se noć šišmiša, a tomu se pridružili i djelatnici JU NP Krka. Nadalje, 2011. i 2012. godine proglašene su Međunarodnom godinom šišmiša na svjetskoj, a potom i europskoj razini, a svi programi obilježavanja odvijaju se pod pokroviteljstvom UN-ovog Programa za okoliš. Zbog svega navedenog, valja znati, kako se je ovo ujedno i 16. Međunarodna noć šišmiša.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.