U sudaru katamarana i jedrilice kod otočića Mazirina jedna osoba teško ozlijeđena

Na poziciju sudara upućeno je plovilo Lučke kapetanije Šibenik radi uviđaja i hitnoga transporta unesrećenika do ekipe hitne medicinske pomoći u Šibeniku.
Sudar 14 metarskog katamarana ‘Marina Hramina 33’ i 10 metarske jedrilice “Mime” dogodio se oko 2,5 nautičke milje istočno od otočića Mazirina, a u trenutku nesreće na katamaranu je bilo sedam članova posade, norveških državljana, dok je na jedrilici bilo dvoje talijanskih državljana, od kojih je jedan zadobio ozljede glave i kralježnice.

Na jedrilici nema znatnih oštećenja dok je katamaranu probijen pramac, međutim u  plovnom je stanju i za sada bez prodora mora. Onečišćenja morskog okoliša nema, a šteta na plovilima utvrdit će se naknadno, kao i uzrok ove pomorske nesreće, o čemu očevid provode inspektori Lučke kapetanije Šibenik-stoji na stranicama ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.