U vandalskom pohodu stradali bunari – simboli Vodica

Vandali su, na žalost, i ovog ljeta aktivni u Vodicama. Višak alkohola, nedostatak kućnog odgoja i zdravog razuma najvjerojatnije su kumovali rušilačkom pogonu koji se u noći s nedjelje na ponedjeljak dogodio u samom središtu Vodica. Po običaju stradala je gradska imovina – vaze s cvijećem te  donji i gornji bunar na Trgu dr. Franje Tuđmana. Na svoje bunare Vodičani su posebno osjetljivi jer se radi o svojevrsnim simbolima njihovog grada.

POKUŠALI IH SPRIJEČITI DJELATNICI LEĆA

Divljačkom pohodu svjedočili su djelatnici komunalne službe. Naime, izašavši na teren kako bi očistili trgove i ulice od posljedica noćnih provoda, djelatnici Leća su oko pet sati ujutro ugledali nekoliko mladih turista koji su u vidno alkoholiziranom stanju razbijali obližnje pitare, a onda i cvijeće iz njih pobacali u donji bunar. Djelatnici komunalne službe pokušali su zaustaviti mlade vandale, ali su ovi pobjegli prema crkvi sv. Križa, usput prvu stolicu na koju su naišli bacivši u gornji bunar. Nakon toga su se izgubili u vodičkim uličicama.

Policija je ubrzo izašla na teren i izvršila očevid i za nadati se kako će počinitelji ovog vandalizma vrlo brzo biti pronađeni, a nakon toga i kažnjeni za svoj rušilački pohod.

GRAD ĆE TRAŽITI NADOKNADU ŠTETE

Tome se nada i vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev koja je zgrožena rušilačkim pohodom.

– Nije mi jasno kako neki ljudi funkcioniraju, umjesto da se na ljetovanju zabavljaju i uživaju, oni divljaju i razbijaju. Vjerojatno su ti mladići bili pod utjecajem alkohola, ako ne i pod nešto težim stvarima – kazala je Juričev Martinčev dodajući kako će ako policija otkrije počinitelje pokrenuti protiv njih sudski postupak za nadoknadu štete, kao što je Grad Vodice to učinio protiv dvojice Vodičana koji su u ožujku ove godine porazbijali 11 vaza s cvijećem.

– Time želimo svima dati do znanja kako se ne mogu samo tako izvući nakon razbijanja tuđe imovine. Naime, u ovom zadnjem vandalizmu, osim razbijenih vaza oštećeno je i staklo oko bunara, pa će ono morati biti zamijenjeno, što nije baš jeftino – kazala je gradonačelnica Vodica te izrazila nadu kako ovakvih divljačkih slučajeva više neće biti u njihovom gradu. (

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.