U Žaboriću postavljena meteo postaja i web kamera

Meteorolozi-amateri sa Šibenik meteo sustava postavili su još jednu automatsku meteo postaju i web kameru. Nova kamera postavljena je u Žaboriću, iznad popularne pješčane plaže. To je ujedno 15 po redu postaja Šibenik metea i 11 panoramska kamera.

Riječ je o automatskoj meteo postaji u sklopu koje su instalirani senzori za mjerenje temperature, vlažnosti i tlaka zraka, smjera i brzine vjetra te količine oborina, a podaci se obnavljaju svake minute. U sklopu postaje instalirana je i panoramska web kamera koja osim redovitog slanja slike u intervalu 5 do 10 minuta ima i live stream, a jedan i drugi sustav nalaze se u dvadesetčetverosatnom radu.

Projekt je ostvaren i financiran od strane poznatog ugostiteljskog objekta koji se nalazi u sklopu same lokacije beach bara Africa.

-Ova zanimljiva meteo lokacija koja se nalazi odmah iznad popularne pješčane plaže bit će od velikog interesa, kako domaćeg, tako i okolnog stanovništva. Želimo joj dugi rad i zanimljiva meteo mjerenja – poručuje ekipa sa Šibenik meteo sustava.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.