‘U zagrljaju svile’ od sutra u Izložbenom prostoru Muzeja

Muzej grada Šibenik najavljuje svoju 408. povremenu izložbu koja će biti otvorena sutra, 23. listopada, s početkom u 19 sati.

Riječ je o izložbi ‘U zagrljaju svile’,  autorice Marije Višić Guine koja će se moći pogledati u Izložbenom prostoru Muzeju – ulaz s obale do 23. studenog.

O AUTORICI:

Marija Višić Guina rođena je u Kaštelima, živi i djeluje u Zadru, te je dobitnica više nagrada i priznanja, a prije točno deset godina Zadarska županije dodijelila joj je Nagradu za životno djelo.

Ova umjetnica svojedobno je radila  kao nastavnica likovnog odgoja, danas u mirovini. Od 1981. godine izlaže samostalne te skupno na području Hrvatske, a njene radovi poznaje i publika izvan granica Lijepe Naše.

Poznata je po svom humanitarnom radu, članica je HDLU Zadar, Europart group iz Francuske, te je suosnivačica Keramikona, Hrvatskog keramičarskog udruženja iz 2002. godine.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.