Učenici Ekonomske škole posjetili Italiju u sklopu četvrtog ciklusa EU projekta

U Italiji od 5. do 11. listopada održan je četvrti ciklus projekta ‘C code for Common Future’ u kojem su sudjelovali učenici Ekonomske škole Šibenik te njihovi kolege iz Poljske, Mađarske, Italije i Turske.

Projekt ‘C Code for Common Future’ dobio je najveći broj bodova među prijavljenim natjecateljima i time ostvario pravo na 22.500 eura koje će racionalno trošiti tijekom svojih putovanja. Cilj projekta je probuditi ekološku svijest kod tinejdžera jer su baš oni skupina koja najmanje mari za to.

– Drago mi je da sam imala priliku sudjelovati u ovom projektu jer mi je otvorio oči i naučio me kako se bolje brinuti za okoliš. Većina ljudi nije svjesna da naš planet nije samo za nas nego i za stotine budućih generacija. Zbog toga moramo raditi na održivom razvoju te dalje širiti ‘zelene’ misli i ideje – govori Anamaria Kulušić, učenica Ekonomske škole Šibenik te dodaje: „Mislim da je projekt odlično osmišljen jer je usmjeren prema mladima na kojima svijet ostaje, prema tome je važno da što prije shvate važnost očuvanja okoliša.“

Sudionici su posjetili Sienu i Firencu te geotermalno postrojenje gdje su imali priliku vidjeti izvore tople vode te muzej o povijesti tog postrojenja koji je prošle godine proslavio stotu obljetnicu.

comenius s

-Zajednički interesi i ciljevi nas zbližavaju, a želja da ih ostvarimo tjera na daljnji rad i motivira da budemo što bolji kako u edukaciji tako i u životu, u odnosu prema drugim ljudima i svemu onome što nas okružuje jer povezani možemo postići više i bolje graditi zajedničku budućnost. Drago mi je da sam upoznao druge kulture, a još draže mi je vidjeti kako prihvaćamo jedni druge i radimo u svrhu istog cilja – poboljšanju životnih uvjeta – kaže Gabrijel Ivić, sudionik Comenius projekta.

Zadnji, peti, ciklus projekta održava se u Turskoj u lipnju sljedeće godine. Na sudionicima je da naprave diseminaciju stečenog znanja, iskustva, da se brinu o okolišu i potiču druge na isto.

PIŠE: Danijela Grubišić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.