Učenici Privatne gimnazije ispitivali gradonačelnika o stanju u gradu

Šibenski gradonačelnik Željko Burić posjetio je danas Šibensku privatnu gimnaziju gdje se zadržao u kraćem razgovoru s ravnateljem Zvonkom Pešićem, profesorom i nastavnicima, među kojima je odnedavno i Comenius asistent Pablo Vivo Jimenez iz Španjolske.

-Ugošćivanjem Comenius asistenta naša škola obogaćuje  svoj rad uvođenjem europske dimenzije u svoju ustanovu, uvođenjem tzv. dvojezične nastavne metode, motiviranjem učenika na učenje stranih jezika i povećavanjem ponude stranih jezika u svojoj školi, asistencijom pri provedbi  projekta FOOD! FOOD FOR THOUGHT! – kazao je ravnatelj Privatne gimnazije Zvonko Pešić.

Ove godine ŠPG je uspjela ući u  zajednički projekt s još deset europskih zemalja i za to dobiti financijsku potporu, pomaganjem učenicima, uvođenjem fakultativne nastave francuskog jezika i pripremanjem učenika za Cambridge ispite i TOEFL.

Gradonačelnik se potom pridružio učenicima škole na velikom odmoru u Samostanskom vrtu sv. Lovre, koji se produžio na cijeli školski sat. Naime, učenici su gradonačelniku postavljali brojna pitanja; od toga kako se odlučio za medicinu kao svoj životni poziv, preko njegovog političkog angažmana, do pitanja o sudbini Terranea, načina na koji misli oživjeti staru gradsku jezgru, o izdvajanjima za sport, sudbini šibenskih tvrđava, ali i o ćirilici u Vukovaru.

Gradonačelnik je, odgovarajući na sva pitanja, izrazio oduševljenje zrelošću, ali i informiranošću gimnazijalaca o aktualnim gradskim temama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.