Učenicima OŠ Meterize nagrada za film o problemima u prehrani

Osnovna škola Meterize osvojila je nagradu za najbolji edukativni film na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava osnovnih škola Republike Hrvatske u Poreču.

Hrvatski školski športski savez i tvrtka Nestlé Adriatic dodijelili su nagrade najuspješnijim osnovnoškolcima unutar projekta Vrtim Zdravi Film. Nagrade su dodijeljene najboljima u tri kategorije: snimanje edukativnog filma kojim se promiče zdrav način života, unaprijeđeno znanje o pravilnoj prehrani te najboljim atletičarima u sklopu prvenstva.

Školarci s Meteriza filmom su prikazali kako učenici doživljavaju probleme vezane uz povećanu tjelesnu težinu.

-Projekt za cilj ima podići svijesti o prehrani, zdravlju i zdravom životu i potaknuti osnovnoškolce na bavljenje tjelesnom aktivnošću. Ove sezone su u projekt bile uključene 24 škole, odnosno više od 1800 učenika sedmih razreda. Da su naši napori o educiranju mladih o važnosti pravilne prehrane i kretanja uspjeli, pokazuje istraživanje prema kojem je projekt Vrtim Zdravi Film unaprijedio znanje učenika sedmih razreda za 10,88 posto – izjavila je Aleksandra Malešević, nutricionistica iz tvrtke Nestlé Adriatic.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.