Udruga j@h predstavila u knjižnici Transformaciju

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić predstavljen je projekt Transformacije Udruge j@h. Udruga  je internacionalno udruženje ljudi, stvaralaca, autora otvorenog tipa s neograničenim mogućnostima pristupa bez obzira na spol, rasu, nacionalnost profesiju, materijalni status…. Osnovna je definicija udruge-ja aktiviram humanost, ja aktiviram Hrvatsku, ja aktiviram hvala, ja artist humanist. Ideja koju udruga zastupa prije svega je stvaralaštvo ostvaruje slobodu kako bi sve što činimo bilo projekt otvorenog prijateljstva koje pristupa čovjeku kao dijelu prirode i stvaratelju društva. Ova udruga inicira i stimulira stvaralaštvo u različitim područjima. Humanitarna uloga udruge je u tome što želi izraziti Čovjeka kao odgovornog stvaratelja, u pozitivnom stavu povjerenja u Čovjeka i njegovu bezgraničnu moć stvaranja za dobrobit sebe i zajednice.

Jadrana Horvatić, umjetnica iz Zagreba predstavila je projekt, rad udruge te pozvala sve da im se pridruže, da sudjeluju u njihovom radu autorskim idejama, projektima, akcijama i djelima.

tr 1

Danas je prvi od tri dana, i imali smo priliku vidjeti, osim plakata u crvenoj i crnoj boji, tj. etapa transformacije i stol koji je simbol znanosti, početka riječi, a identičan je onom koji ima papa u sobi za primanje. Stol s posuđem koje je sačuvao svećenik, a na kojem su se nalazile masline i smokve.

tr 78

I stol koji je simbol crkve, na kojem se nalaze dvije mape, također crvene i crne boje. U crnoj mapi nalaze se fotografije  koje prati tekst, etape spoznaje od 1. do 14. i otvorena je danas, dok će druga biti otvorena u Berlinu, jer je, kako kaže Jadrana, u njoj nešto posebno i neobično.

jadrana

Zlarin i Šibenik početak su ovog transformacijskog puta, a sve će završiti u Berlinu, da bi se opet vratilo u Šibenik s novim spoznajama i transformacijama.

tr 4

tr 5

Transformacija, kako ju je zamislila i predstavila Jadrana traje kroz 14 postaja-prva je BOL, posljednja je LJUBAV, tj. spoznaja. Osnovne boje su crvena i crna. Crna koja predstavlja ego i crvena kao simbol zajedništva i ljubavi.

Ovdje možete zaista čuti i naučiti mnogo lijepih i pozitivnih stvari, pogledati fotografije pa vas pozivamo da prisustvujete ovom performansu i sutra u gradskoj knjižnici u 18 sati. Neka započne vaša osobna transformacija. Zanimljivo je napomenuti da će svi posjetitelji koji ispišu svoje dojmove, misli u knjigu za ‘papinim’ stolom ‘sudjelovati’ na neki način kao dio ove priredbe u Berlinu, jer je sve zabilježeno kamerom i fotoaparatom .Nemojte propustiti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.