UDRUGA UMIROVLJENIKA PORUČUJE: Predbilježite se na vrijeme za ogrjevno drvo

Kancelarije Udruge umirovljenika grada Šibenika zatrpane su posljednjih dana telefonskim pozivima i osobnim dolascima umirovljeničke populacije radi dobivanja potvrde i ostvarivanja članskog prava na kupovanje ogrjevnog drva.

IMA DRVA ZA SVE

– Mi iz Udruge na sve te zahtjeve imamo uvijek isti odgovor, ogrjevnog grabovog i bukovog drva ima dovoljno za sve. Svi koji žele ogrjev preko Udruge mogu se osobnim dolaskom u naše kancelarije predbilježiti za ogrjev – poručuju iz Udruge.

Odlukom Izvršnog odbora Udruge odlučeno je da se svaki član može upisati na najviše četiri metra kubična ogrjevnog drva. Razlog za toliku količinu je da su se proteklih godina neki članovi odlučili ‘švercati’, upisivali su se za drva za cijelu svoju širu obitelj, kupovali su po povoljnim cijenama i preko 10 metara kubičnih drva, što je udruzi stvaralo velike probleme.

Svi zainteresirani za ogrjevno drvo mogu koristiti dvije pogodnosti. Ukoliko imaju važeće čekove Jadranske banke mogu plaćati drvo u tri rate, uz besplatan prijevoz od stovarišta u Donjem Polju do njihovih domova.

– Prijevoz drva i inače je besplatan za sva mjesta u Šibensko-kninskoj županiji, ukoliko udruga u općini ili gradu ima svoju podružnicu – poručuju iz Udruge.

Zasad je najveći interes za ogrjevnim drvom, uz Šibenik, pokazan iz priobalnih općina i grada Skradina.

Iz Udruge poručuju da nitko neće ostati bez ogrjeva za sljedeću zimu, ali pod uvjetom da se na vrijeme predbilježe, najbolje bi to bilo obaviti još tijekom mjeseca kolovoza. Neposredno pred sezonu grijanja uvijek je najveća navala na Udrugu, što stvara velike teškoće, a posebno dobavljačima i isporučiteljima drva, jer se, objektivno, za 20-ak dana ne može isporučiti preko 100 metara četvornih ogrjeva.

PRISTOJNE CIJENE

Ističu i kako su cijene i više nego povoljne, i za 40 kuna jeftinije nego li u slobodnoj prodaji, plus besplatan prijevoz.

– Metar kubični cijepanog drva je 410 kuna, metar piljenog 390 kuna, a metrice koštaju 370 kuna. Mislimo da je to i više nego li pristojna cijena – poručuju iz Udruge.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.