Udruga žena ‘Sv. Antun’ odsad djeluje u ‘plavom neboderu’

Tijekom prosinca 2012. godine na humanitarnom koncertu ‘Šibenska srca za našu dicu’ i nizom blagdanskih akcija održanim u dvanaestom mjesecu prošle godine, Udruga žena ‘Sv. Antun’  uz pomoć svojih sugrađana prikupila je 55 tisuća kuna. Prema riječima dopresjednice udruge, Alise Gulin taj je iznos već uplaćen na račune četiri obitelji čiji se najmlađi članovi bore protiv malignih bolesti.

RUKE PUNE POSLA

Šibenska udruga nastavlja humanitarni rad i u 2013., a u tome će joj uvelike pomoći prostor koji su dobili na korištenje od Grada Šibenika.

-Od grada smo dobili prostor u tzv. plavom neboderu. Tamo gdje je prije bila gradska knjižnica. No prostor je devastiran pa sad tražimo pomoć pri uređenju – rekla je Gulin, dodajući da ne traže novac. Pozivaju sve zainteresirane da im pomognu na način da doniraju boju za zidove, namještaj.

Što prije neadekvatan prostor učine adekvatnim, prije će započeti s redovnim djelatnostima, a prema onom što čujemo od dopresjednice – ponovno će imati pune ruke posla, a najkrhkiji među nama imat će mjesto gdje je sve predodređeno upravo njima.

-Imat ćemo volontere koji će raditi s djecom. U radu će nam pomoći logoped, pedijatar, psiholog, fizijatar. Imat ćemo i radionice – nabrojila je Gulin.

USKRŠNJE AKCIJE

No, iz udruge poručuju kako neće stati samo na humanitarnim radom, već će nastaviti i njegovanjem kulturne baštine, čime su se žene Sv. Antuna i dosad bavile. Također, za travanj ove godine najavljuju još jedan humanitarni koncert. Bit će to uskršnja akcija za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.