UGASLA SE I ZADNJA NADA: Kosti pripadaju Antoniji Bilić!

I posljednja nada da je crnokosa Drnišanka Antonija Bilić još uvijek živa, večeras se ugasla. Zavod za sudsku medicinu iz Zagreba potvrdio je kako kosti pronađene prije dva dana na odmorištu Modruš kod Josipdola pripadaju nestaloj Antoniji Bilić.

 – Analizom genomske DNK, otisaka uzbala i genotipa iz kostiju i zubiju, te usporedbom s genotipom članova obitelji, došli su do 99,99999 posto da je NN osoba kći Milke i Mile Bilića, odnosno da je nedvojbeno riječ o Antoniji Bilić – poručio je Milovan Kubat, voditelj laboratorija Zavoda za sudsku medicinu.

Prema riječima dr. Davora Stinovića ravnatelja Zavoda, priopćeno je kako je prvotnom analizom utvrđeno da je riječ o mlađoj ženskoj osobi starosti između 18 do 20 godina. Od odjevnih predmeta, dodao je Stinović, pronađene su samo tamnoplave traperice. Uzrok smrti nije utvrđen.

OBITELJ DOZNALA 15 MINUTA PRIJE JAVNOSTI

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić za HRT je kazao kako je obitelj o rezultatima DNA analize doznala u 19 sati i 45 minuta. (?!)

Antonija je, podsjetimo, tog kobnog 7. lipnja 2011. godine na čikolskom mostu ušla u kamion Dragana Paravinje.

Njezin krvnik, višestruki silovatelj nepravomoćnom presudom osuđen je na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina. Najavio je žalbu, a posljednjih nekoliko dana u zatvoru štrajka glađu čime je ponovno uspio medijsku pažnju svrnuti na sebe.

Slučaj nestanka maloljetne Antonije na noge je digao čitavu hrvatsku javnost. Mjesecima se utvrđivalo što se zapravo nesretnoj djevojci dogodilo, pretraživao se teren, ali očito ne dovoljno dobro. Tko je pogriješio? Zašto se detaljnije nije pretražila lokacija gdje je zabilježen posljednji signal Antonijnog mobitela? Je li moguće da su kosti ležale godinu i pol dana kod odmorišta Modruš, a da ih nitko nije vidio?

Na sva ova, i više, pitanja odgovore će morati dati odgovorni u policiji. Sadašnje i ondašnje rukovodstvo MUP-a. Vrijeme je da se propusti u radu u ovoj zemlji počnu sankcionirati.


Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.