Uhvaćenim ‘dilerima’ kaznene prijave

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim Zagrepčaninom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.Osumnjičeni je 23. srpnja u Primoštenu zatečen u neovlaštenom posjedu 3.7 grama neto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana i 5.1 gram neto težine bijelo žute suhe materije nalik na gljive. Daljnjim postupanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tog dana u Primoštenu 22-godišnjaku iz Zagreba, radi konzumiranja, dao 4.8 grama neto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana, koja je kod 22-godišnjaka pronađena i oduzeta.

Protiv osumnjičenog 26-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava, a protiv obojice će biti podnijet Optužni prijedlog po zakonu o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

U ovoj Policijskoj postaji je dovršeno kriminalističko istraživanje i nad 23-godišnjakom i 24-godišnjakom, obojica iz Šibenika, osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku jučer je pretražena obiteljska kuća osumnjičenog 23-godišnjaka, gdje je pronađeno i od osumnjičenog oduzeto ukupno 84.4 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana i digitalna vaga. Pri ovom postupanju, koristeći se tada prikupljenim saznanjima, je utvrđeno da je osumnjičeni 24-godišnjak u Šibeniku u svom stanu uzgajao stabljike indijske konoplje, a ovom prilikom  policijskim službenicima je dragovoljno izručio dvije stabljike.

Osumnjičeni 23-godišnjak je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, doveden u pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave, dok će protiv osumnjičenog 24-godišnjaka tom Državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava redovnim putem.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.