UMJESTO GARDENA STIŽE LOVE INTERNATIONAL: 77 dana glazbenih evenata za ciljanih 20 tisuća gostiju!

Na današnjoj konferenciji za medije načelnik Općine Tisno Ivan Klarin, direktor TZ Tisno Filip Henjak i Nick Colgan, organizator Garden festivala, najavili su i ovogodišnju glazbenu poslasticu.

tisno garden festival nick colgan 1 070316

– Garden i ostali festivali promijenili su  turističku sliku Tisnog, otvoren je velik broj novih smještajnih kapaciteta  i Tisno je našlo svoje mjesto na mapi festivalskih destinacija. Garden je snažan brend uz kojeg dolazi produljivanje turističke sezone. Ove godine festivali počinju 1. srpnja, a početkom rujna, kad se sezona bliži kraju, imamo novi festival koji će ugostiti nove partijanere. Cilj nam je popuniti sve turističke kapacitete u Tisnom, što u  vrijeme  festivala nije problem, ali prije je bio značajan. Tisno je s Gardenom dobilo puno, i svake godine s upravom  Gardena trudimo se poboljšati kvalitetu, zadovoljiti publiku, među ostalim i ulaganjem u infrastrukturu, kao što je šetnica koja povezuje Tisno i Jezera, gdje gosti najčešće iznajmljuju smještaj – rekao je Ivan Klarin.

tisno garden festival nick colgan klarin 1 070316

Nick Colgan izrazio je zadovoljstvo  petim festivalom koji se organizira u Tisnom.

– Ove godine imamo neke preinake, doduše. Nakon deset godina više ne radimo Garden festival, zamijenit ćemo ga Love International festivalom i glazbenu sezonu produžiti s 56 na 77 dana s ukupno pet različitih novih evenata koji će se održavati u istom terminu kao i Garden. Sve počinje 29. lipnja, a završava 5. rujna – najavio je Nick Colgan.

tisno garden festival nick colgan 2 070316

Tako ove godine u Hrvatsku prvi put stiže Movements, organizacija potekla iz Detroita prije 15 godina, od čega je posljednjih deset u Italiji, pa će nesumnjivo privući talijansku publiku.

Defected Croatia postoji već 25 godina, a lani su odradili zadnje evente na Ibizi kako bi se koncentrirali na Hrvatsku.

 

Dekmantel ima sjedište u Amsterdamu, u kojem su mu smješteni i promotori  pa su Nizozemci druga ciljana publika na Love International festivalu.

 

Emerginig Croatia nešto je drukčijeg karaktera, trajat će osam dana i baziran je na gastronomiji.

 

U Tisnom će se ove godine po prvi put moći popiti domaće craft pivo iz pivnice Garden u Zagrebu na čijem se otvaranju radi.

tisno garden festival nick colgan 4 070316

 

O pozitivnom četverodišnjem utjecaju Gardena, od ove godine Love International festivala, na Tisno govori i email kojeg je primio načelnik Ivan Klarin od umirovljeničkog bračnog para iz Velike Britanije kojima je unuka posjetila Garden, ostala fascinirana Tisnom i preporučila ga baki i djedu u postsezoni.

garden festival_2015 (2)

 

Osim toga, uz glazbene novinare ve je više travel i lifestyle novinara i blogera koji posjećuju festival i promoviraju Tisno.

The Garden Resort će i ove godine biti domaćin svim festivalima.

 

– Lani je festivalskih gostiju bilo oko 12.5 tisuća, a ove godine cilj je privlačenje 20 tisuća gostiju, budući da je glazbena sezona produljena s 56 na 77 dana – najavili su Klarin, Henjak i Colgan.

garden10

garden1

garden1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.