UMJESTO RESTOVIĆA: Vjeko Kaleb i Ivona Perišić Rošić akvizicije SDP-a za mjesto ravnatelja NP Krka

Tonči Restović 17. studenog preuzet će dužnost zamjenika ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića. Restović u Zagreb odlazi s pozicije ravnatelja Nacionalnog parka Krka, a otkako je jučer objavljena ova vijest u šibenskim krugovima već se naveliko špekulira tko će ga zamijeniti na tom mjestu.

Kako neslužbeno doznajemo od upućenog izvora, za čelnu funkciju u Nacionalnom parku Krka, koji je drugi po broju posjetitelja i prihodima u Hrvatskoj, spominju se dvije SDP-ove akvizicije – Ivona Perišić Rošić i Vjekoslav Kaleb. Perišić Rošić je odvjetnica u Šibeniku, a nedavno je izabrana za predsjednicu Foruma žena šibenskog SDP-a. Vjekoslav Kaleb, s druge strane, bivši je direktor Poslovne zone Podi u mandatu koalicije SDP-HNS u gradu Šibeniku.

Ravnatelje nacionalnih parkova u Hrvatskoj imenuje ministar zaštite okoliša, prvo se imenuje vršitelj dužnosti ravnatelja NP Krka, nakon čega slijedi raspisivanje javnog natječaja te izbor novog ravnatelja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.