Umjesto ribarske fešte, u subotu u Docu Noć pidoča

Tamo gdje krška ljepotica rijeka Krka utječe u more smjestilo se uzgajalište jedne od najpoželjnijih delicija s morskih jelovnika – pidoče (dagnje) te u čast ovog školjkaša tradicionalna šibenska Ribarska fešta od ove godine mijenja naziv u – NOĆ PIDOČA i mijenja svoje ‘ruho’.

Noć pidoča zajednički organiziraju Udruga ‘Dolac – budi u điru’, Turistička zajednica grada Šibenika te Grad Šibenik uz podršku Gradskog parkinga Šibenik, dok je doprinos glazbenom programu dao i klub Azimut učinivši tako ovogodišnji glazbeni program – međunarodnim.

Noć pidoča održat će se ove subote, 16. kolovoza, u Docu s početkom u 20 sati, a potrajat će do dugo noć, zahvaljujući nikad bogatijem zabavno – glazbenom programu, te nikad ukusnijoj gastronomskoj ponudi .

U gastronomskoj ponudi naći će se autohtona vina i domaća jela spravljena od ribe i morskih plodova.  Zvijezda s gastronomskog stola svakako će biti pidoče s gradela.

Poznati morski afrodizijak neće samo uzburkati strasti posjetitelja, već će probuditi žeđ koju najbolje gase vina šibenskog vinogorja, a buteljirana vina s potpisom vinara iz Šibensko – kninske županije bit će u ponudi na stiliziranim štandovima u Docu.

Crna i bijela vina, opol i prošek dio su vinske ponude koja se odlično ‘ljubi’ s delicijama spravljenim od morskih plodova, ribe.

Osim gastronomskog programa, organizatori pripremaju bogat zabavno – glazbeni program duž cijele dolačke rive, od caffe bara Skipper do kluba Azimut podno katedrale sv. Jakova.  U Noć pidoča uvest će nas prodajno-izložbeni sajam rukotvorina ili noćni Sajmich koji će se iste večeri s početkom u 20 sati, također, održati u Docu.

Dašak egzotike programu će osigurati nastup Jean Luca de Ciseaux (Čuvara plamena) i Keepers of the Rhytham (Čuvara ritma) koji najavljuju vatreno – bubnjarski spektakl.

Program se dalje nastavlja velikim koncertom na ljetnoj pozornici u Docu – Ivane Rushaidat & Little Drop of Poison. Osim Ivane i benda za sve posjetitelje glazbu će puštati još DJ D Elvis i Disco Gimnazija, a na drugoj strani rive, na green stageu Azimuta nastupit će francuski reggae, ska, punk sastav Joke.

Sva glazbena događanja su besplatna.

Raspored i satnica zbivanja:

Dolac:

20:00 – … – noćni sajam rukotvorina; plesne akrobacije s vatrom i bubnjarima (Čuvari plamena feat Čuvari ritma)

22:00 – Ivana Rushaidat & Little Drop of Poison

23:30 – Disco Gimnazija

01:30 – D Elvis

Klub Azimut:

23:00 – 01:00 – Joke

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.