Umro don Ante Lovrić Caparin

U svojoj 80.godini života preminuo je don Ante Lovrić Caparin.

Kao desetogodišnjak je 1944. godine napustio rodnu Rogoznicu i s roditeljima došao živjeti u Šibenik. Za svećeništvo se odlučio u poratnim godinama, najtežim za Crkvu i svećenike. Odlučiti se na svećeničku službu u to vrijeme mogao je samo onaj koji je istinski duboko u sebi htio biti Božji znak na zemlji.

Mladu misu don Ante Lovrić – Caparin slavio je 4. rujna 1960. godine u katedrali Svetog Jakova. Svećeničku službu započeo je na otoku Prviću gdje je bio osam godina. U župi Skradin proveo je punih trideset i šest godina. Svoju ljudsku i svećeničku veličinu zlatomisnik je pokazao za vrijeme Domovinskog rata, kada je u nebrojenim granatiranjima srušena skradinska crkva i župna kuća. Nije otišao iz Skradina i kao da je božanski prkosio zlu, te nije dao da ga se otjera od službe na koju ga je Bog poslao. Don Ante osobito je volio Skradin s istinskom ljubavlju. Uvijek je isticao posebnu vezu sa skradinskim vjernicima.

Sprovodna misa slavit će se u subotu 9. kolovoza u 17 sati u župnoj crkvi Porođenja BDM u Skradinu, a nakon mise slijedi pokop na gradskom groblju svetog Jeronima

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.